Veracles D2 wint van directe concurrent!

VoV, 22-12-2017. 5:30 uur. Na vorige week 3-1 verloren te hebben van de koploper, was het zaak voor Veracles dames 2 om vlak voor de winterstop punten te pakken. We mochten om 15.00 uur aantreden tegen een directe concurrent Emmen ’95, in onze vertrouwde Struikhal.

Om stipt 15.00 uur begonnen we aan de wedstrijd, met als boodschap van Paul om vooral veel service druk te leveren. De wedstrijd begon wat tam, ondanks de voorsprong  vond Paul het toch nodig om een snelle time-out te nemen om ons weer op scherp te zetten. De vele service fouten die gemaakt werden waren niet volgens afspraak. Gelukkig wisten we dit snel weer op te pakken en we wonnen de set met 25-15.

De tweede set begonnen we een stuk sterker. Er werd service druk geleverd, de blokkering stond goed, waardoor er goed verdedigd kon worden. We wisten de punten te maken en al snel stond er 25-16 op het scorebord.

Toen de beruchte derde set, zaak was om scherp te blijven. Dit ging niet zo makkelijk als de twee voorgaande sets. De stand ging gelijk op. Door veel service fouten van onze zijde, of ballen die te makkelijk werden ingebracht kwam onze tegenstander aan spelen toe. Dit was niet volgens afspraak. Paul wist ons in de time-out weer op scherp te zetten en we sleepten de set binnen met 25-23.

De vierde set begon alles behalve scherp al snel keken we tegen een grote achterstand aan. Na een time-out waarin Paul aangaf dat we vol moesten gaan serveren, gingen we weer met goede moed het veld in. Hyke wist ons naar een ruime voorsprong te serveren. Deze voorsprong gaven we alleen weer net zo hard uit handen. Waardoor we de set uiteindelijk nipt met 25-23 verloren.

Jammer van de laatste set, maar wel 4 belangrijke punten gepakt, met 10 wedstrijden gespeeld en een 7e plaats gaan we de kerstvakantie in.

gh @ VoV, verslag Veracles dames2. Foto Rudy van ’t Rood.