Vizier op volleybal

 

Veracles overleeft transferperiode

1617Veraclestribune

VoV, 29-05-2017. 13:20 uur. Het was voor de staf en technische commissie van IBM Client Innovation Center Benelux / Veracles dames 1 onverwachts drukker dan gedacht in de afgelopen maanden. Aan het eind van de rit kan men echter heel blij zijn met het resultaat van de selectie voor seizoen 2017-2018.

Het afgelopen jaar investeerde men in acht nieuwe speelsters. Een relatief jong team ging met elkaar de uitdaging aan in de Topdivisie. De resultaten van afgelopen jaar mochten er zijn en dat was ook de eredivisie clubs niet ontgaan. Meerdere speelsters kregen van verschillende clubs op het hoogste niveau een uitnodiging, maar al die speelsters blijven bij de groenste club uit Groningen. Dit betekent dat 10 van de 12 speelsters komend seizoen blijven en dat geeft mogelijkheden om aankomend seizoen de lat weer wat hoger te gaan leggen. Speelsters en staf zijn tevreden over de samenwerking en enthousiast over de ontwikkeling die het team dit seizoen heeft laten zien.

Vertrek: 

Paula Veldman neemt afscheid van Veracles dames 1, maar blijft wel voor de club behouden. Ze zal gaan spelen in het 2e damesteam dat uitkomt in de 2e divisie. We zijn blij dat Paula in onze buurt blijft!

Myrne Streunding stopt een jaar met volleybal. De spelverdeelster zal zich komend jaar op studie en stage gaan focussen. We wensen Myrne heel veel succes bij deze nieuwe uitdagingen!

Bart Haddink stopt als assistent trainer en gaat o.a. weer zelf spelen in het eerste mannenteam van de club. We willen Bart hartelijk danken voor zijn inzet afgelopen seizoen.

Nieuw:

Maud Wester komt over van de groene club uit Emmen, Emmen ’95. De libero speelde afgelopen seizoen in de 1e divisie en zal komend seizoen de concurrentie aangaan met Fleur Hukema in Veracles dames 1. We zijn blij met de komst van Maud en hopen met beide libero’s de passlijn nog sterker te maken.

Denise Janssen maakt de stap vanuit dames 2 omhoog naar het vlaggenschip van de club. De spelverdeelster heeft haar opleiding genoten bij Sudosa – Desto uit Assen waar ze al eerder samenwerkte met trainer / coach Paul Oosterhof. Denise zal met haar onuitputtelijke energie het team op de lastige momenten kunnen helpen en daar zijn we erg blij mee!

Leon Koehorst zal komend seizoen als assistent trainer / coach fungeren. Leon werkte o.a. als jeugdtrainer voor stadsgenoot Lycurgus waarmee hij afgelopen jaar kampioen werd met meisjes B. Binnen de club is Leon geen onbekende en we zijn dan ook blij dat we hem aan de staf kunnen toevoegen.

De selectie en begeleiding staat een mooie nieuwe uitdaging te wachten voor komend seizoen. Men traint komende maand nog door en zal dan een welverdiende rustperiode ingaan van 6 weken.

Mocht u IBM Client Innovation Center Benelux/Veracles dames 1 aan het werk willen zien in de voorbereidingsperiode (aug-sept) houd dan de Facebookpagina of website in de gaten.

Selectie 2017-2018

Passer – loper / Diagonaal: Laura Hamming, Dorien Dijkstra, Renée Houkes, Veerle Kisjes, Britt Schreurs

Spelverdeling: Chanel Baas, Denise Janssen

Midspeelsters: Jasmijn Akse, Jente Wieldraaijer, Sanne Kroontje

Libero’s: Fleur Hukema, Maud Wester

Begeleiding 2017-2018

Paul Oosterhof – hoofdtrainer/coach

Leon Koehorst – assistent trainer/coach

Rick Verschuren – manager

Marsha Westerhof – fysiotherapeut / krachttrainer

gh @ VoV, bron Rick Verschuren, manager van IBM Client Innovation Center Benelux / Veracles D1