Veracles veel te sterk voor VC Zwolle D2

VoV, 04-04-2022. 18:47 uur. Afgelopen zaterdag speelde Kamernet/Veracles D1 tegen VC Zwolle D2. Nadat zij vorige week al een inhaalwedstrijd speelden in Zwolle en 3 punten mee naar huis namen, mochten zij zich dit weekend opnieuw bewijzen in de Groene Hel. Het was niet zomaar een thuisspeeldag, maar alweer de laatste van het seizoen! Voor velen betekende dit dan ook dat zij zich nog een laatste keer in de Groene Hel mochten bewijzen.

Vol energie en strijdlust begonnen de Koninginnen van Groningen aan de wedstrijd. Zowel de meiden aan het net, als de meiden in het achterveld waren goed gefocused. Zwolle maakte dan ook geen schijn van kans met hun tipballen aangezien libero Iris Janssen overal bij zat. Ook Danielle Scholing liep de ene na de andere bal eruit in het achterveld. De verdediging stond goed en door het sterke blok van Annemarie Venema (beter bekend als “Kill-block Annie’’) kwam Zwolle er aanvallend niet door. Door een lage foutenlast, in tegenstelling tot Zwolle die in de eerste set wel acht keer fout serveerde, won Veracles de eerste set met 25-17.

Het enthousiasme en de vechtlust werd voortgezet in de tweede set. Ook het publiek liet weten, door middel van een spandoek, dat ‘’Wij zijn beter dan jullie”. Met de serve wisten de meiden van Veracles de tegenstander behoorlijk onder druk te zetten. Een hard geslagen omloop van Jente Wieldraaijer zorgde voor een goede hype binnen het team. Daarnaast maakte Nienke Bijma, die gewisseld werd voor aanvoerster Laura Hamming, haar minuten en scoorde zij met haar snoeiharde aanvallen. De tweede set werd gewonnen met 25-13.

In de derde set werd de goede (groene) lijn doorgetrokken en kwam de winst geen moment in gevaar. Op alle fronten was Veracles duidelijk sterker dan Zwolle. Met een dubbele wissel kwamen Jet Oosterheert en Mirjam Bosgraaf in de wedstrijd en ook dit heeft haar vruchten afgeworpen. Eind van de derde set kwam Laura Hamming terug in het veld. Wies van Solkema zette de passlijn van Zwolle onder druk en ook Jente Wieldraaijer serveerde meerdere aces. De meiden wisten de overwinning binnen te halen met een setstand van 25-16. Met de winst op Zwolle bevinden de dames van Kamernet/Veracles zich momenteel op een derde plek in de Topdivisie A.

gh @ VoV. Verslag van/ via Esmee Sibering, Dames Technische Commissaris Laag. Foto Jan van den Noort.