Verdiende 4-0 zege voor Timax/DeVoKo D1

VoV, 10-12-1018. 6:30 uur.  Zaterdag 8 december stond voor Timax/DeVoKo dames 1 de thuiswedstrijd tegen Jumbo Van Andel-Ormi dames 1 op het programma.  De 1ste set werd gestart met Fleur Blokhuis, Laura Behrens, Britt Roeleveld, Aileen Knippers, Merle Roetenberg, Jenne Morsink en Iris Blokhuis.

Fleur Blokhuis bracht de thuisploeg naar een 16-7 voorsprong door een goede serve serie waar Ormi passend geen antwoord op had. Vanaf dat moment lag het spel meer als een half uur stil door een zware enkelblessure bij de spelverdeler van Ormi wat erg vervelend was. Er moest opnieuw ingeslagen worden om warm te worden en daarna kon de wedstrijd hervat worden. Libero Iris Blokhuis kon de passes mooi aan het net krijgen waardoor voornamelijk Laura Behrens de ballen keihard naar de vloer kon slaan. De set werd met 25-13 gewonnen.

Over de tweede set valt niet veel te vertellen. Vermeldenswaardig zijn de goede serveseries door Fleur Blokhuis, Merle Roetenberg, Aileen Knippers en Pien Baalhuis waardoor de set met een dikke 25-4  (!) gewonnen werd!  Na de makkelijke overwinning van de 2de set was er extra concentratie nodig in de 3de set om dit niveau vast te houden. Het team keek al snel tegen een 3-7 achterstand aan. De ingewisselde Joanne Brilhuis kon de stand omkeren naar 14-7. Een slechte pass werd keihard afgemaakt door Britt Roeleveld en de ‘tweede’ doortikballen van spelverdeler Fleur Blokhuis die niet werden verdedigd zorgden voor een 24-16 voorsprong. Noortje Klein Willink uit dames 3 werd er ingewisseld en de set werd direct afgemaakt met 25-16.

In de 4de set werd vooraf erg duidelijk gemaakt door coach Paul op de Weegh dat de veldspelers verantwoordelijk waren voor de debuterende dames 3 speelsters. Weer een goede serve serie aan de kant van de Denekampse dames zorgde opnieuw voor een 11-1 voorsprong. Femke Pollemans uit dames 3 kon daardoor haar debuut als libero in dames 1 maken en evenals midspeler Mirthe Pierik en dit deden ze uitstekend. Een goede serve van Ormi bracht de stand tot 20-10. Jenne Morsink kwam voor Joanne Brilhuis het veld in en vervolgens kon DeVoKo de set afmaken met 25-12. Een dik verdiende 4-0 overwinning voor TiMaX/DeVoKo dames 1!

gh @ VoV, bron persbericht TiMaX / DeVoKo. Foto Jan van den Noort.