Verlies Aalst (Smit, Wiltenburg), uitstel Milano (Abdel Aziz)

VoV, 27-02-2020. 5:53 uur. In de CEV Cup reisde Lindemans Aalst naar Lokomotiv Novosibirsk, de ploeg die in de vorige ronde Draisma Dynamo had uitgeschakeld. Ook Aalst moest in het verre Siberië de meerdere erkennen in de thuisploeg, die hun fans op een 3-0 zege trakteerden via de setstanden 27-25 en twee keer 25-16.

Aalst kwam in de eerste set op een 5-7 voorsprong, kwam daarna met 9-7 achter en met 11-11 gelijk. Tot 18-17 konden ze aanklampen en bijblijven, ook de 21-17 achterstand werd ongedaan gemaakt. Na 24-22 achter kwam Aalst bij 24-25 op setpoint, maar wist dat niet te verzilveren. Ze verloren de set met 27-25.

En daarmee was het verzet wel gebroken. In de volgende sets domineerde Novosibirsk. In de tweede set werd een 19-12 tussenstand 23-14 en in de derde liep de thuisploeg van 13-11 naar 20-14 uit en won dus deze twee sets met ruim verschil.

Tim Smit scoorde 5 keer, Twan Wiltenburg lukte het niet om tijdens 2 invalbeurten te scoren. De eigen score van 55/ 40 en de foutenlast van 17/22 bepaalden de setstanden.

De overige drie wedstrijden in de halve finale werden gewonnen door St. Petersburg (2-3 bij de Bundesliga club Hypo Tirol Haching), Galatasaray en Modena. Galatasaray won het Turkse onderonsje tegen Arkas Izmir met 3-1 en Modena was met 0-3 te sterk voor het Franse Ajaccio.

In de Challenge Cup werd de wedstrijd tussen Milano van Nimir Abdel-Aziz in verband met het Coronavirus uitgesteld en gisteren dus niet in Milaan gespeeld. Op 4 en 5 maart staan nu de duels tegen Saaremaa VC gepland.

Het Franse onderonsje tussen Rennes en Montpellier, dat in de vorige ronde Lycurgus uitschakelde, werd een 3-0 (19, 19, 23) zege voor Rennes. Spor Toto Ankara won met 3-0 van Karlovarsko en Budapest verloor op eigen veld met 2-3 van Lisboa. De 2-1 voorsprong werd via 22-25 en 8-15 een 2-3 nederlaag.

Lisboa, Rennes en Ankara hebben dus de beste papieren om de halve finale te halen.