Verlies België, zege Duitsland bij WK U19

BelgiëU19

Bij het WK U19 voor jongens in Argentinië heeft België de eerste wedstrijd na een lang en hard gevecht met 2-3, via 17-19 in de vijfde set, van USA verloren. En daarmee lieten ze de kans om van de gigantische foutenlast van de USA te profiteren, verloren gaan. USA scoorde namelijk in vijf sets 45 keer voor België, dat daarvoor met 27 punten terug betaalde. Ook blokkerend hadden de Belgen voordeel (13/11), terwijl de Amerikanen in de aanval (42/58) en de serve (5/11) sterker waren.

Assistent trainer coach Teun Buijs over de wedstrijd: “We hebben in de eerste set te afwachtend gespeeld en hadden geen serve druk. Daarna speelde de ploeg een dijk van een wedstrijd. Jammer dat de 1e scheidsrechter op matchpoint een antenne fout miste van een USA speler, anders hadden we de zege gepakt. We waren in een goeie flow”

Volgens bondscoach Joël Banks was zijn ploeg wel klaar om aan dit WK te beginnen, ondanks het feit dat ze zich als ‘vervanger van’ voor dit toernooi plaatsten.  “Ik denk dat we in conditie zijn en fysiek klaar om vijf wedstrijden op rij te spelen. De vraag is alleen of we genoeg wedstrijdritme hebben. Want in laatste instantie liet een sparring – partner het afweten, maar we hebben die periode benut met stevig wat trainingsarbeid, daarin geholpen door mijn collega – vriend Teun Buijs,” vertelt de Belgische coach op de website van Topvolley Belgium.

Duitsland speelt in groep D en boekte de eerste winst van het toernooi. Tegen Japan konden ze via 9-15 in de vijfde set aan de goede kant van de score blijven. De teams deden drie sets nauwelijks voor elkaar onder, getuige de setstanden 23-25, 26-24 en 26-24. Japan kon daarna met 18-25 een verlenging afdwingen.

De uitslagen van de tweede speeldag:

Poule A: Frankrijk vs Turkije 0-3 en België vs USA 2-3. USA en Turkije gaan met vier punten uit twee wedstrijden aan de leiding. België heeft één uit één en staat daarmee vierde. Frankrijk heeft nog geen punt en staat vijfde.

Poule B: Mexico vs Italië 1-3 en China vs Cuba 1-3. Italië is koploper, ze hebben het maximale aantal punten behaald na twee wedstrijden.

Poule C: Chili vs Bulgarije 0-3 en Iran vs Polen 1-3. Polen staat met zes punten uit twee wedstrijden bovenaan. Bulgarije staat tweede met drie punten.

Poule D: Rusland vs Brazilië 1-3 en Japan vs Duitsland 2-3.  Duitsland staat na twee wedstrijden met drie punten op de derde plaats. Brazilië gaat met vijf punten in deze poule aan de leiding.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB. De Belgische ploeg.