Verlies Hermes Oostende en LvL As Tongeren.

VoV, 04-02-2021. 6:22 uur. Hermes Volley Oostende ontving gisteravond koploper VDK Gent voor hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Na de nederlaag in en tegen Ladies Volley Limburg nam de ploeg van Merle Baasdam, Lisa Nobel, Loladina Zwaanswijk en Fanny Lafeber het thuis op tegen leider VDK Gent.

Gent had ondertussen al zeven wedstrijden gespeeld, waarvan er zes gewonnen werden. Hermes heeft de ambitie om volgend seizoen opnieuw in een Europese competitie uit te komen, maar kreeg er thuis behoorlijk van langs en het gebrek aan wedstrijdritme was duidelijk waarneembaar. Gent hield hen op 13, 17 en 20 punten per set.

De eerste set ging via 6-6, 8-15 en 12-23 heel snel verloren. Ook de tweede set was snel bekeken, nu kon Oostende tot 11-12 meekomen, daarna nam Gent naar 12-20 afstand en won dik. De derde set bood bij 16-10 volop perspectief om de wedstrijd te verlengen, maar Gent wist die achterstand om te buigen naar een 17-18 voorsprong en won via 20-22 met 20-25.

Ladies Volley Limburg was een maatje te klein voor Asterix Avo. In drie sets leed de ploeg van Laura Overwater, Nova Marring en Kirsten Bröring een duidelijke nederlaag. Alleen in de derde set was het spannend, toen LVL Volley een 17-23 achterstand tot 23-24 in kon lopen, maar daarna toch aan het kortste eind trok. In de sets ervoor kwam bij 13-18 en 19-22 (eerste set) en 17-22 (na een 17-16 tussenstand) de winst van Asterix Avo niet meer in gevaar. De weg omhoog in de stand zal nog een lange zijn voor de Limburgse fusieclub

Verder won Antwerp gisteravond met 3-2 van Charleroi

De stand nu 1> Gent met 8-21, 2> Asterix Avo 7-16, 3> Oudegem 6-12, 4> Tongeren 4-6, 5> Antwerp 5-5, 6> Charleroi 6-5, 7> Michelbeke 3-4, 8> Oostende 2-0 en 9> Tchalou 6-0.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Hermes Oostende.