Verlies kampioen Alterno, Compaen ruikt de titel

VoV, 24-02-2024. 7:04 uur. Bij de wedstrijden in de Eerste Divisie A mannen was er op eigen veld een 2-3 nederlaag voor kampioen Alterno. De 1-2 achterstand in sets konden ze met 25-21 nog repareren, maar daarna was SSS H2 met 13-15 spekkoper tegen de kampioen.

Donitas vs. SV Dynamo H3 werd 1-3 voor de bezoekers, die daarmee ‘promotie’ naar de Topdivisie veiligstelden. Na de verloren eerste set kon SV  Dynamo de thuisploeg met 19, 14 en 17 punten drie keer onder de twintig houden.

Sudosa H2 won met 4-0 van Veracles via o.a. 27-25 in de tweede en 29-27 in de derde set. VVH vs. C.S.V. werd 3-2. De thuisploeg kon met 26-24 in de vierde set de tiebreak afdwingen, die ze vervolgens met 15-12 wonnen.

Avior vs. VC Zwolle kende een 3-1 uitslag, waarmee Avior hun tegenstander ook op de ranglijst voorbijging. En bij Compaen H2 vs. Set Up IJsselmuiden noteerden we 4-0 voor de thuisploeg.

• 12> Set Up 19-26

In de Eerste Divisie B heeft Compaen tegen De Burgst geen misstap begaan. Via de 3-1 zege blijven ze riant aan de leiding gaan. PDK H2 kende geen pardon met US en stuurde ze met een 4-0 nederlaag terug naar Amsterdam. Volley Zuid boekte dezelfde uitslag tegen hekkensluiter Inter Rijswijk H2.

VC WIK vs. RVV eindigde in een 1-3 zege voor de bezoekers. Met 19-25 en 22-25 in de derde en vierde set haalden ze na de 1-1 stand de winst binnen.  VC Limax H2 vs. Jokers VC werd een 3-1 zege voor de thuisploeg via o.a. 27-25 in de eerste en 30-28 in de vierde set.