Verlies Volley Gent in Challenge Final 4

VoV, 16-03-2019. 6:05 uur. Het was gisteren matchday voor Volley Gent, de eerste wedstrijd van de Euromillions Volley League Challenge Final Four. What’s in a name, direct een hele mondje vol! Caruur Volley Gent genoot thuisvoordeel en ontving BDO Volley Haasrode. Volley Gent sukkelt nog steeds met een paar (lichtere) blessures maar wil toch zijn voet zetten voor die van Leuven. De strijd in deze nacompetitie gaat om het laatste Europese ticket.  Volley Gent begon met Dedeyne, Ahyi, Ogink, Van Schie, Degruyter, Kovac en libero Dufraing.

De spannende eerste set eindigde in 24-26. Gent liep uit naar 8-4, na de time out kwam Leuven terug naar 8-7, waarna het verder via een paar zalige acties 13 – 12 werd. De Leuvense aanvalslinie is niet te onderschatten, laat dat duidelijk zijn! Power, techniek en vision.  Netfout van Ahyi, een foute verdediging, Leuven voor het eerst op voorsprong, 15 – 16 en meteen TO voor Gent. Het bleef  evenwichtig wat de score betreft. 20 – 21. Gelukkig slopen er bij de bezoekers hier en daar wat service foutjes in, af en toe liet Gent er zich ook op betrappen. Ahyi mepte de bal uit naar 23 – 24 maar corrigeerde dat nadien met een harde aanval. Van Schie stuurde de bal richting Gentse haven, 24 – 25. Peters blokte vervolgens Ahyi af voor 24 – 26.

De tweede set eindigde in 21-25. Gelijk opgaand tot 8-8. Een foutje aan Gentse kant, een ace van Peters, een aanval van van Schie, Van Walle deed daarvoor niet onder en Christiaens blokte naar 9-12, time – out voor  Gent.  De optimist bleef er zéker in geloven maar de realist begon zich ongerust te maken. Leuven had op dit moment de wedstrijd een beetje in handen, tussenstanden 11-15, 13-16. Het verschil bleef in het voordeel van Leuven, van Schie blokte nog de 18-19, na de 18-21 de tweede time out voor de thuisploeg. Maar de bezoekers controleerden de wedstrijd verder, 21-25.

Set 3 werd een dikke 25-14 voor Gent. Gent nam na de 3-3 al vlot afstand naar 10-6. Leuven had mogelijk last van het “derde set syndroom”.  15-10 werd 18-10. Leuven was toch wel wat in de war en was nog een schim van wat ze waren in de eerste twee sets, na de 21-12 maakte een Ogink blok de winst perfect met 25-14.

In set 4 pakte Leuven met 18-25 de wedstrijdwinst.  Na een regenpauze (écht waar) werd de wedstrijd hervat, de wedstrijd lag toch een kleine 15 minuten stil.  De 6-7 bouwde Leuven door wat foutjes aan de kant van Gent uit naar 8-12 en 10-15, time out Gent. De vechtlust ebde precies iets weg bij Gent, de precisie daalde, de foutenlast steef, ging Leuven een gewond dier afmaken of rechte Gent nog eenmaal de rug? Bij 16 – 20 een time out voor de bezoekers. Is er leven na de time out? Neen dus, via 17-23 werd het 18-25. Een slechte start in deze nacompetitie, het was niet echt wat de fan er van verwacht had. Volgende keer beter guys? Thanks.

Naast Gent en Leuven komen ook Waremme en Tectum Achel in de Challenge Final Four uit. De Champions Final Four wordt gespeeld door Maaseik, Roeselare, Par-ky Menen en  Lindemans Aalst. Na deze Final Four volgt er nog een Champions Final via een ‘best of five’, die wel tussen Maaseik en Roeselare zal gaan.  De play down wordt gespeeld tussen Zoersel en Guibertin, ondanks dat Zoersel al heeft aangegeven dat ze het team na dit seizoen uit de Belgische Eredivisie terug zullen trekken.

gh @ VoV, (ingekort) verslag  Henk Silversmet,  Volley Gent.