Verlies voor de ploeg van Marrit Jasper.

VoV, 14-02-2023. 5:13 uur. Koploper Nantes van Marrit Jasper en Sanja Gommans verloor afgelopen weekend voor de derde keer dit seizoen. Bij Mulhouse leden ze een 3-1 nederlaag. Na de 1-1 stand in sets kon Mulhouse met 25-19 en 25-18 voor 2.600 toeschouwers de winst veiligstellen. Mulhouse was vooral aanvallend de betere partij met een score van 68 om 53 punten. Marrit Jasper scoorde 11 keer, Sanja Gommans had 8 keer succes.

Venelles van Lynn Blenckers behaalde een 3-0 zege op Nancy, waar Puck Hoogers (foto boven) drie sets in de basis stond en met 9 punten de topscorer van haar ploeg werd. Setstanden 25-18, 25-11 en 25-20. Venelles had veel voordeel door de lage foutenlast. Ze scoorden maar 9 keer voor de tegenstander en kregen er 24 voor terug.

Levallois, dat zonder Nicole oude Luttikhuis aantrad tegen St. Raphael, verloor met 3-1. De eerste set werd met 24-26 gewonnen, daarna was er verlies met 25-17, 25-22 en nogmaals 25-22.

Nantes is met 19-46 nog steeds koploper, Paris St. Cloud volgt op twee punten en Béziers heeft vijf punten minder. Venelles staat achtste met 19-30, Nancy tiende met 19-21 en Levallois voorlaatste met 19-8.

Bij de mannen was er een 0-3 zege van Tours bij St. Nazaire. Via 24-26, 23-25 en 21-25. Michael Parkinson scoorde 10 keer. Fabian Plak nam in de met 2-3 verloren wedstrijd van Chaumont vs. Nantes Rezé 16 punten, waarvan 6 aces, voor zijn rekening. Met 25-18 in de vierde set konden ze verlies uitstellen, maar niet afstellen.  De 13-15 betekende de nederlaag. Cambrai van Maikel van Zeist verloor met 3-0 bij Narbonne. Van Zeist stond drie sets in de basis en scoorde 3 punten.

Tours is met 20-47 koploper in Frankrijk, Chaumont staat vierde met 20-41 en Cambrai is laatste met 20-8.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FB Puck Hoogers.