Verlies voor koploper Paris van ter Maat

VoV, 30-01-2018. 10:31 uur.  Wouter ter Maat heeft met Paris Volley een uitnederlaag geleden tegen Poitiers, de ploeg van Thomas Koelewijn, die 5 keer scoorde in dit duel. De 22 door ter Maat gemaakte punten waren niet genoeg om de winst binnen te halen, al was het verlies in de tweede en derde set met 26-24 en 25-23 wel op het nippertje.  Paris had een veel betere eigen score (64/71), maar ook een veel hogere foutenlast (19/33), vooral dankzij 18 foutserves en 12 aanvallende fouten. Door deze nederlaag raakt de ploeg van ter Maat twee punten van hun voorsprong van drie kwijt, directe achtervolger Chaumont won namelijk met 3-2 van Tourcoing, waarvoor  Tim Smit voor twee keer serveren in het veld mocht komen.

Nantes Rezé deed goede zaken bij hun uitwedstrijd tegen Ajaccio. Vooral door de scores van Floris van Rekom (15), Robin Overbeeke (14) en Michael Parkinson (8) kon een 1-3 zege worden meegenomen. Tours van Jasper Diefenbach won voor 3.000 toeschouwers met 3-1 van Arago de Sète. De vierde set werd met 25-23 beslist, Diefenbach scoorde totaal 7 keer in het duel waarin de aanval van Tours met 63 om 49 punten een heel eind productiever was dan die van Sète.

Verder won Nice met 3-0 van Montpellier, hier waren de teams in de tweede en derde set ook erg aan elkaar gewaagd met 26-24 en 27-25. Bij Toulouse tegen Rennes, uitslag 1-3, hadden beide ploegen hun blok goed staan, totaal werd er 30 keer (13/17) blokkerend gescoord.

In de stand is het bovenin behoorlijk dringen geblazen. Paris Volley gaat nog op kop (33 punten), Tours staat derde (30 punten), Poitiers vierde (29 punten), Tourcoing vijfde (28 punten) en Nantes Rezé negende met 17 punten.

Bij de dames verloor Paris St. Cloud van Flore Gravesteijn uit bij Béziers, de nummer twee van de ranglijst. Het werd 3-1, Flore stond vier sets in de basis en scoorde 10 keer. Paris St. Cloud bezet de achtste plaats op de ranglijst.