Verlies voor Polder, Lohuis en Dijkema in Italië.

VoV, 20-02-2023. 15:01 uur. In de serie A1 bij de dames in Italië behaalde Scandicci van Yvon Beliën een eenvoudige zege op hekkensluiter Macerata van spelverdeelster Laura Dijkema. Nadat ze de eerste set met 20-25 hadden verloren, pakten ze in de sets erna stevig door met twee keer 25-17 en 25-21.

Yvon Beliën speelde niet, ook Zhu Ting bleef aan de kant op een invalbeurt na waarin ze drie keer scoorde.  Voor 780 toeschouwers werd Ekaterina Antropova, die 29 punten maakte, tot MVP gekozen. Laura Dijkema stond vier sets op spelverdeling, zij scoorde niet.

De topper in Italië tussen Chieri 76 en Novara eindigde in een 3-1 zege voor Chieri. De tweede en derde set waren voor 1.400 fans op de tribunes verschillend als dag en nacht met 14-25 en 25-15. De eerste en de laatste waren de teams met 25-22 en 28-26 aan elkaar gewaagd. Olivia Rozanski werd MVP, ze speelde twee sets en scoorde 15 keer. Novara had de betere eigen score (60 om 65 punten), maar ook de hogere foutenlast (23 om 32 scores voor de tegenstander).

Het kelderduel tussen Pinerolo en Perugia werd een 3-1 zege voor Pinerolo. Met 23-25 pakte Perugia de eerste set, daarna bleven ze met hun punten in de volgende sets steken op 19, 17 en 14. De foutenlast van 12 om 27 punten gaf voor 1.400 toeschouwers de doorslag voor de nederlaag. Tessa Polder scoorde 11 keer.

Conegliano van Robin de Kruijf, die niet speelde, won met 0-3 bij Casalmaggiore van Juliët Lohuis. Met nipt verschil pakten ze de eerste (23-25) en derde (24-26) set. Daartussen was de 13-25 een heel stuk ruimer. Juliët Lohuis scoorde 5 keer. Isabelle Haak werd tot MVP gekozen, 2.700 toeschouwers zagen het duel.

Bij Vallefoglia vs. Vero Volley Milano geen NL-inbreng. Het werd 1-3. MVP werd Alessia Orro, er waren 760 toeschouwers. Andrea Drews en Jordan Thompson scoorden beide 23 keer. Drews voor de thuisploeg.

Ook bij Busto A. vs. Volley Bergamo geen NL-inbreng. Busto A. won met 3-0. Rosamaria Montibeller werd MVP, ze scoorde 20 keer. Er waren 2.400 toeschouwers.

Morgen wordt nog gespeeld Cuneo vs. Firenze. Met dus Kim Klein Lankhorst vs. Jolien Knollema.

Bij de mannen in Italië leed Siena van Maarten van Garderen in de kelderkraker een 3-2 nederlaag tegen Taranto, een ploeg die bij hen in de gevarenzone staat. Met 23-25 in de tweede en vierde set konden Siena naast Taranto komen, de 15-10 bezegelde daarna het verlies. Van Garderen speelde vier sets en had een invalbeurt in de tiebreak, hij scoorde 7 keer.

Piacenza van Freek de Weyer, die niet speelde, leed een 3-2 nederlaag tegen Civitanova. De 0-2 voorsprong voor Piacenza ging met twee keer 25-23 verloren, de 15-13 besliste de strijd.

In de stand gaat Perugia ongeslagen aan kop na 20 wedstrijden (59 punten). Modena, de nummer 2, staat 20 (!!!) punten achter. Trentino is derde met 38 punten. Piacenza staat zesde met 20-31 en Siena bezet de 12de plaats met 19-15. Ze hebben één puntje minder dan Taranto en twee minder dan Padova, maar speelden wel een wedstrijd minder.