Verlies voor Rik van Solkema in CEV Cup

VoV, 12-11-2021. 3:32 uur. Rik van Solkema (nr. 9 op de foto) heeft gisteravond met het Tsjechische Usti een 3-0 nederlaag tegen Mladost Zagreb geleden in de heenwedstrijd van de CEV Cup. De ploeg uit Kroatiƫ was met 26-24, 25-23 en 25-12 twee keer nipt en een keer ruim te sterk.

In de openingsset veranderde het voordeel een aantal keren van team. Zo werd 9-12 via 12-12 een 16-14 tussenstand, waarna de 18-16 veranderde in 18-20 en 20-22. De thuisploeg was in de finale het efficiƫnts en boog de 20-22 achterstand om in 25-23 winst.

In de tweede set kon Usti tot 10-10 bijblijven, kwam vervolgens op een ruime achterstand (16-12, 20-16) maar kwam met een prima serie na 24-19 nog terug naar 24-23. En daar stopte de score. Met 25-23 maakte Zagreb 2-0.

Hoe frustrerend moet het zijn als je je als ploeg in de set wissel van de tweede naar de derde set, na twee nipt verloren sets, voorneemt om vol voor de tiebreak te gaan en dan in die derde set met 9-0 en 12-1 achter komt en alle aspiraties en goede voornemens in rook ziet opgaan. Usti speelde daarna een verloren wedstrijd en bleef een tiental punten achterlopen op de tegenstander. Via 16-6 werd het tenslotte 25-12 en 3-0.

Usti zal thuis met 3-0 of 3-1 moeten winnen om de golden set af te dwingen. Rik van Solkema scoorde gisteravond 4 punten.