Verlies voor team Puck Hoogers, Kooy wint van Abdel-Aziz

VoV, 26-03-2024. 6:20 uur. In Zwitserland zijn de dames bezig aan de ‘best of five’ halve finales om de landstitel. Met in de ene halve finale Puck Hoogers met Volley Lugano en in de andere Nicole Oude Luttikhuis met Pfeffingen. De eerste wedstrijd leverde Lugano 3-1 verlies op tegen Viteos NUC en Pfeffingen een 3-0 zege tegen Düdingen.

Afgelopen weekend werd de tweede ontmoeting gespeeld met thuisvoordeel voor Lugano, Pfeffingen speelde uit.

Volley Lugano verloor de tweede en de vierde set met een heel erg groot verschil in de score. In de tweede kregen ze maar 10 punten mee, in de vierde 13. In die sets konden ze maar 6 eigen punten per set laten noteren. Daar stond winst in de eerste en de derde tegenover. Daarin kwam Viteos NUC wel over de twintig puntengrens maar met 25-21 en 25-22 net tekort om de wedstrijd in drie of vier sets te beslissen.

De tiebreak ging vervolgens wel met 10-15 naar de bezoekers, die dus via deze 2-3 winst op 2-0 in wedstrijden komen. Puck Hoogers was goed op dreef, ze scoorde 20 keer en had 19 keer een positieve actie op de opslag van de tegenstander. Twee keer niet. Zij werd wel tot MVP bij Lugano gekozen.

Bij Düdingen tegen Pfeffingen werd het ook een vijfsetter met winst voor de thuisploeg, waarmee de stand in wedstrijden dus op 1-1 komt. Düdingen kon de tiebreak met 25-20 in de vierde set afdwingen, de vijfde wonnen ze daarna nipt met 15-13. Nicole Oude Luttikhuis had in vier sets invalbeurten, ze scoorde 2 keer.

In Turkije werd bij de mannen de laatste ronde van het reguliere seizoen gespeeld. Fenerbahce van Dick Kooy had Halkbank van Nimir Abdel-Aziz op bezoek. De ploeg van Kooy won met 3-1 via 25-19, 26-28 en twee keer 25-22. Kooy scoorde 18 keer, Abdel-Aziz 20 keer.

Ziraat Bankasi, dat zonder Wouter ter Maat speelde, verloor thuis met 1-3 van Galatasaray. Na de 25-20 in de eerste set kregen ze in de volgende sets 16, 19 en 17 punten mee. Bennie Tuinstra scoorde 14 keer.

Halkbank sluit als koploper af met 71 punten, Fenerbahce eindigt met 70 punten als tweede en Ziraat Bankasi bezet de laagste plaats op het podium met 59 punten.