Verlies voor Ter Maat en van Garderen

VoV, 16-04-2021. 6:07 uur. Met een 3-1 thuiszege op Fenerbahce had Ziraat Bankkart van diagonaal Wouter ter Maat en passer Loper Maarten van Garderen een prima start bij de finale reeks om de Turkse titel. Gisteravond stond het tweede duel op de agenda, deze keer had Fenerbahce thuisvoordeel.

En daar maakten ze middels een 3-0 zege gebruik van.  Setstanden 25-22, 25-21 en 25-16. Het Oranje duo ter Maat en van Garderen was goed voor totaal 21 punten, 11 daarvan scoorde ter Maat, hetgeen eigenlijk een beetje onder zijn gemiddelde lag. Ook het aanvallende scoringspercentage van 36% was wat lager dan normaal. Van Garderen haalde een 50% score in de aanval.

In de openingsset wisselden de teams nogal eens aan de leiding. Zo kwam Ziraat na de 9-9 en 12-12 tussenstanden met 12-15 voor maar daarna ook met 21-19 achter. Fenerbahce maakte van 21-21 een 23-21 stand en won met 25-22.

In de tweede set werd er ook stuivertje gewisseld. De 7-7 werd 11-13 en 15-13. Ziraat Bankkart kon vervolgens de 19-21 niet in winst veranderen, een serie van zes punten tegen betekende 25-21 verlies.

In de derde set had Fenerbahce duidelijk het beste van het spel. De zes punten verschil bij de 7-1 voorsprong aan het begin van de set werd daarna uitgebouwd naar acht punten bij 17-9, waarna met 25-16 een hele ruime setwinst de wedstrijd besliste.