Verlies voor Volley Tilburg D1 in Budel

VoV, 18-11-2019. 8:17 uur. Afgelopen zaterdag stond een leuke pot tegen Budel op het programma. Aangezien Dirk dit weekend familie plannen had en Dennis met de KMA op oefening was, was Joep zo vrij geweest om ons te coachen deze wedstrijd. Daarnaast moeten we het de komende tijd doen zonder onze Veer. Vorige week was ze met de wedstrijd van Dames 2 door haar knie gegaan en deze week kwam het slechte nieuws dat ze haar voorste kruisband gescheurd heeft. Dit betekent een lange revalidatie periode waarin herstellen nu op nummer 1 staat. Heel shit, we balen mee met Veerle en hopen dat ze hier alleen maar sterker uit gaat komen.

We kennen het spel van de meiden van Budel ondertussen en weten dat wij hier wel wat moeite mee kunnen hebben. Extra scherpe koppies betraden dan ook om 17:35 uur (35 minuten vertraging, vaste prik in de Zuiderpoort) het veld met de volgende starting six: Femke en Kim op passer loper, Finke en Lotte op midden, Loni op dia, Maartje op spelverdeling en Floor op libero.

We startten de eerste set direct met een achterstand. Door de goede service druk aan de kant van Ledub en onze eigen ingehouden servicedruk, kwamen we niet aan ons eigen spel toe. Met telkens 3 tot 5 punten achterstand was het dan ook lastig om dit verschil weg te poetsen. Een service serie van Loni zorgde voor een goede inhaalrace maar helaas hielden we dit niet vast tot het einde van de set: 25-20 voor Budel.

De rest van de wedstrijd was eigenlijk op dezelfde manier samen te vatten. Met een goede service druk van Budel stonden we met onzekerheid te spelen. Het systeem waar we afgelopen weken zo goed op getraind hebben en wat vorige week tegen Velden zo goed liep, was nu chaotisch. Het vertrouwen ontbrak en ballen werden voor elkaar weggepakt waardoor we meer aan het oplossen waren dan echt eigen druk opbouwden. Met vlagen lieten we mooie dingen zien maar over het algemeen ontbrak er lef. Dit resulteerde in set 2 met 25-19.

Set 3 was niet veel anders, het enige verschil was dat Budel veel meer eigen fouten maakten waardoor wij meer ademruimte kregen. Daarnaast zette Femke nog een sterke service serie neer wat ons uiteindelijk een ruime winst gaf; 16-25. 2-1 achter in sets en met de uitspraak ‘we gaan met een 5-setter naar huis’ begonnen we aan set 4.

Echter was die uitgesproken vechtlust niet zichtbaar en voelbaar in ons spel en ook deze set liepen we achter de feiten aan; 25-16. Al met al kijken we met een kritische blik terug op deze wedstrijd waarin we met duidelijke aandachtspunten aan de slag gaan in een nieuwe week met hard trainen. Hopelijk zien we jullie volgende week weer om te laten zien dat we veel meer in huis hebben! Om 19:00 uur in het vertrouwde T-kwadraat met als tegenstander Zaanstad DS1.

gh @ VoV, verslag en foto van Volley Tilburg Dames 1.