Verlies voor Weghorst Makelaardij WVC Volley D1

VoV, 20-01-2020. 5:33 uur. Op zaterdag 18-01 speelden de dames uit Wierden tegen Apollo 8 dames 2. WVC Volley startte met de volgende speelsters: Eva Jansink, Lisette Ottenschot, Myrthe Maris, Kirsten Lentink, Marlijne ter Avest, Fleur Kleine Schaars en Ruth Jansen. De eerste set ging tot de twintig punten gelijk op. Een goede serveserie bracht Apollo 8 op een 24-20 voorsprong, maar Marlon Voortman (WVC Volley) wist met een goede serveserie haar team weer naast Apollo 8 te zetten (24-24). De dames uit Borne wisten de set echter toch naar zich toe te trekken (27-25).

In de tweede set keken de dames uit Wierden al snel tegen een achterstand aan, aangezien Apollo 8 veel servedruk leverde en de pass aan Wierdense zijde niet goed werd gebracht. Er werden daarnaast veel eigen fouten gemaakt en dit resulteerde in een duidelijke setwinst voor Apollo 8 (25-15).

Ook in de derde set startte Apollo 8 sterk en maakte WVC Volley weer veel eigen fouten. Wel werden er door het team van trainer Frank van den Noort halverwege de set een aantal mooie punten gemaakt door o.a. Fleur Kleine Schaars en Lisette Ottenschot. Mede door deze aanvallende scores ging het tot 22-22 gelijk op. Bij lange rally’s trok het team uit Borne echter tot vaak aan het langste eind en dit resulteerde wederom in setwinst voor Apollo 8 (25-23).

Het spelbeeld in de vierde set was te vergelijken met set 1 en set 3. WVC Volley dames 1 werkte hard in de rally’s, maar scoorde te weinig en maakte te veel eigen fouten. Wel wist spelverdeelster Loes Boone nog een mooie score te maken door vanuit een bijna onmogelijke hoek de bal nog onderhands terug te halen. De vierde set ging echter ook naar Apollo 8 (25-23).

Op zaterdag 25 januari 2020 speelt WVC Volley dames 1 om 17.30 uur in Varsseveld tegen Heva VCV ‘Topklimaat in Volleybal’ dames 1.

gh @ VoV, verslag via Myrthe Maris, WVC Volley D1. Foto Rob Nijhuis.