Verlies voor WVC mannen in Harderwijk

VoV, 09-04-2018. 6:26 uur. Op vrijdag 6 april stond er weet een wedstrijd op het programma voor het eerste heren team van WVC. Dit keer mochten de mannen afreizen naar het mooie pittoreske Harderwijk. Omdat de wedstrijd tegen het tweede heren team van VVH om 21:00 uur begon werd de reis om 19:00 uur al gestart met het verzamelen van de team leden.

Na een mooie lange rit waren de mannen nog op tijd voor een bakkie voordat ze aan de wedstrijd moesten beginnen.  Voordat er begonnen wordt met de wedstrijd eerst nog even een evaluatie van de eerdere ontmoetingen van beide teams, in de eerste helft hebben beide teams twee maal tegen elkaar gespeeld.

De eerste keer was reguliere competitie wedstrijd. Deze werd gewonnen door WVC met 3-2. Kort daarna was er weer een ontmoeting, ditmaal voor de beker. Ook deze werd gewonnen door WVC (3-1). Prognose voor deze ontmoeting was een 3-2 overwinning van WVC.

Bij aanvang van de eerste set viel iets op, de eerste scheidsrechter had een shirtje aan met daarop het logo van VVH. Nu zegt dit natuurlijk niets, maar interessant is het wel.

Goed, de eerste set begonnen beide teams met een goede service en mooie aanvallen. Zoals vooraf al gedacht waren de teams aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk ging deze set met 25-22 naar VVH. In de tweede set hetzelfde beeld. WVC kon niet voldoende druk zetten om de winst te pakken. Met 25-23 ging ook deze set naar VVH.

In de derde set moest het dan gebeuren voor de Wierdense formatie. Door extra druk met de service en ook een betere focus op de verdediging werd deze set begonnen. Ook deze set ging de strijd gelijk op. Met veel moeite wist WVC deze set te winnen met 27-29.

In de vierde set liet VVH duidelijk de boel vieren. Met een aantal frisse spelers wist VVH geen druk te zetten er zat duidelijk een groot niveau verschil tussen de bank en basis spelers.  Met 14-25 ging deze set ook naar WVC.

De vijfde en laatste set is altijd een loterij. Dit keer kon WVC niet voldoende afstand nemen in het begin van de set.  Bij wisseling van kant was het VVH die de leiding nam en deze gaven ze niet uit handen.  Met 15-12 ging deze set weer naar VVH, waardoor de wedstrijd in een 3-2 eindstand in het voordeel van VVH. Helaas prognose niet gehaald door de mannen van WVC, maar het was wel een interessante pot.

De volgende wedstrijd staat gepland voor vrijdag 13 april in sporthal n Dikken. WVC speelt dan tegen Set – Up ’65 heren 2 uit Ootmarsum.

gh @ VoV, verslag door Arnold Hilberink, WVC heren 1.