Verrassende uitslagen in de Bundesliga

VoV, 07-10-2021. 6:11 uur. In de Bundesliga bij de dames waren gisteravond een aantal verrassende uitslagen te noteren. Zoals de nederlagen van de beide ploegen (Dresden en Schwerin) die vorige week nog om de Supercup speelden. En het ruime verlies van NawaRo Straubing, dat zich toch heilig had voorgenomen om de eerste wedstrijd met succes af te sluiten.

Verliezend Supercup finalist SC Schwerin verloor thuis met 2-3 van SC Potsdam. Net als de afgelopen twee jaar werd het weer een vijfsetter, dit keer met succes voor de ploeg van Sarah van Aalen. Zij had een invalbeurt in de derde set en bleef in de vierde en vijfde in de basis staan en leidde haar ploeg van een 2-1 achterstand (20-25, 25-23, 25-19) naar een 2-3 zege (19-25, 11-15). Ze scoorde zelf 1 punt.

Bij Schwerin had Femke Stoltenborg in de vierde en vijfde set invalbeurten, Indy Baijens, die de MVP-titel bij Schwerin kreeg, maakte 13 punten. Ze had een aanvallende score van 46% en maakte 2 kill-blocks.  Ondanks een 85 om 75 eigen score lukte het Schwerin niet te winnen, debet daaraan was een 32 om 15 foutenlast.

Supercupwinnaar Dresden ging bij VC Wiesbaden met 3-0 onderuit. Via de setstanden 25-18, 28-26 en 25-23. Een redelijke stunt van de thuisploeg. In dit duel was geen Nederlandse inbreng. De andere wedstrijd zonder NL-inbreng was Neuwied vs. Vilsbiburg. De ex-ploeg van Myrthe Schoot won met 0-3 via 17-25, 19-25 en 25-27.

NawaRo Straubing ging vol voor de winst tegen USC Münster, maar werd mede door 16 punten van Iris Scholten, die vorig seizoen nog topscorer was van NawaRo Straubing en voor haar optreden gisteren de MVP-titel kreeg, met 0-3 geveld. Setstanden 19-25, 18-25 en 16-25.  Dus eigenlijk ook nog duidelijk. Na de tussenstanden 18-21 in de eerste en de 13-21 in de tweede en derde liet Münster zich niet meer in de problemen brengen.

Bij Straubing stond Anna Mebus de hele wedstrijd op spelverdeling. Puck Hoogers had in de tweede set een invalbeurt en begon in de derde in de basis. Ze scoorde 5 keer. De 37 om 52 eigen score van Münster was een teken van hun overmacht.

MTV Stuttgart won met 3-0 van Erfurt. Maar via 25-23 (na 21-18) en 28-26 (na 21-17) in de eerste twee sets was het wel op het nippertje. In de derde was het verschil met 25-21 een stuk ruimer.

Eline Timmerman scoorde 9 punten en had mooie serveseries. Hester Jasper maakte 7 punten. Beide speelsters stonden alle drie sets in de starting seven. Juliët Lohuis deed dat alleen in de eerste en tweede set, waarin ze 4 punten scoorde. Drie punten meer in de eigen score en een lagere foutenlastenlast van 5 punten maakten uiteindelijk het verschil.

Suhl vs. Ladies in Black Aachen werd een 2-3 zege voor de dames in het zwart. De 2-1 achterstand (24-26, 25-20, 25-14) maakten ze met 21-25 ongedaan, waarna een spannende vijfde set met een dito ontknoping (17-19) voor de winst zorgde. VFB Suhl gaf de winst in de eerste set na 24-20 voor nog uit handen, in de tiebreak kwamen ze met 0-6 achter, haalden met succes in, maar misten aan het eind twee matchpoints om de winst in eigen huis te houden.

Helaas was er geen scoresheet beschikbaar, wel was duidelijk dat Laura de Zwart en Annick Meijers beiden alle sets in de basis begonnen.

Bij de mannen in de Bundesliga leden de teams met Nederlanders in de ploeg een nederlaag. Lüneburg verloor met 3-1 bij Friedrichshafen via de setstanden 25-20, 25-23, 13-25 en 25-12. Alsof de thuisploeg in de vierde set iets recht wilde zetten. Auke van der Kamp scoorde 9 keer.

Giesen verloor met 3-0 van supercupwinnaar BR Volleys, de eerste twee sets gingen met 25-23 naar de thuisspelende ploeg uit Berlijn, de derde set met 25-18. Stijn van Tilburg stond niet op het wedstrijdformulier.

Herrsching van Luuc van der Ent leed bij Düren een 3-2 nederlaag. De 1-2 voorsprong (22-25, 27-25, 24-26) konden ze in de vierde set niet in winst veranderen. Daarin werd met 25-22 verloren en daarna ging ook de tiebreak naar de thuisploeg. Met 15-12. Luuc van der Ent begon alle sets in de basis, wegens het ontbreken van een matchreport moeten we u zijn scores schuldig blijven.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Stuttgart door Moritz Bosold en website VFB Suhl.