Verrassende uitslagen voor landgenoten in Tsjechiƫ

VoV, 01-02-2022. 5:55 uur. In de Tsjechische competitie werden afgelopen weekend en gisteravond een aantal verrassende uitslagen genoteerd, Met name omdat de beide topploegen Budejovice en Karlovarsko een nederlaag leden. Budejovice hield nog een puntje over aan de strijd tegen Kladno, Karlovarsko van Wessel Keemink bleef tegen Lvi Praag met lege handen. En gisteravond verloor Usti van Pribram.

Spelverdeler Wessel Keemink leed met Karlovarsko een 3-1 uitnederlaag bij Lvi Praag. Na de 28-26 in de eerste set kon Karlovarsko via een sterke tweede set (16-25) de stand in evenwicht brengen. Maar dat niveau konden ze niet vasthouden en met 25-17 en 25-20 ging de volle buit naar Lvi Praag. De 59 om 66 eigen score deed Karlovarsko met een foutenlast van 22 om 35 punten voor de tegenstander teniet. Met name de 12 om 24 foutserves wogen hierin zwaar. Wessel Keemink scoorde 4 keer.

Kladno van spelverdeler Gijs van Solkema won thuis met 3-2 van Budejovice. De 2-0 voorsprong in sets (25-18, 25-19) ging verloren, maar na de 2-2 stand had Kladno duidelijk het beste eindschot. Met een hele ruime 15-6 pakten ze de tiebreak. Gijs van Solkema scoorde 7 keer via drie aces en vier blokpunten.

Rik van Solkema leed met Usti een 1-3 nederlaag tegen Pribram. Dit ondanks de 17 punten die van Solkema liet noteren. Setstanden 25-23, 23-25, 20-25 en 9-25.

Na 17 wedstrijden staat Budejovice alleen aan kop met 43 punten. Karlovarsko heeft er 42, Kladno 34 en Pribram, dat vierde staat, 33. Usti bezet de zevende plaats met 23 punten.