Video met hoogtepunten van Drentse derby Tjoba vs. Emmen ’95

VoV, 11-03-2024. 10:38 uur. Opnieuw blijkt Tjoba D1 sterker dan provinciegenoot Emmen’95 D1. De thuisploeg begon met een 5-0 voorsprong in de eerste set goed aan de wedstrijd. Al kwam de ploeg daarna, door een goede serviceserie van de nummer 10 van Emmen’95, in de problemen. Het duurde maar liefst negen opslagbeurten voordat Tjoba zelf weer mocht serveren. Wel herpakte Tjoba zich en won alsnog de eerste set.

Met goed spel en af en toe fraaie rally’s ging ook de 2e set naar de thuisploeg. In de derde set kon Emmen’95 DS 1 dan eindelijk wat terug doen. Bij Tjoba werd het wat rommelig in het veld, waar de Emmenaren optimaal gebruik van maakten. De derde set ging dan ook naar Emmen’95 DS 1.

In de vierde set hielden beide ploegen elkaar flink bezig. Een aantal lange rally’s met mooie reddingen, met name van de libero aan de kant van Tjoba. De wedstrijd zou uiteindelijk 4 sets duren, want via een aantal goede blokkeringen kon Tjoba DS 1 de wedstrijd afsluiten met een 3-1 overwinning.

De video door Marius Verwoert met hoogtepunten van dit duel staat onder DEZE LINK.