Vizier op volleybal

 

Vier landgenotes in kwartfinales Champions League (v)

VoV, 03-03-2023. 5:16 uur. Het Poolse Rzeszow versloeg in de return van de achtste finale van de Champions League het Franse Le Cannet met 3-0. Daarmee dwong de ploeg een golden set af, die ze met 15-13 in hun voordeel beslisten.

Rzeszow was in de eerste set mede vanwege 9 treffers van Gabriela Orvosova de veel betere ploeg en won die set met 25-15.  De thuisploeg moest in de tweede set heel lang in de achtervolging, kwam pas bij 24-22 op een beslissend verschil en kon daarna de setwinst met 29-27 binnenhalen. Ook in de derde set was er minimaal verschil. Deze keer bleef de thuisploeg met 26-24 aan de goede kant van de score.

Na VakifBank en Rzeszow ging het derde ticket uit deze play-off ronde naar Fenerbahce. Uit won de Turkse ploeg met 2-3, thuis was er gisteravond tegen Chemik Police een 3-1 zege. De bezoekers konden in de derde set de spanning erin houden door van 2-0 achter (23, 19) via 21-25 terug te komen naar 2-1, maar gingen in de vierde set met 25-18 ten onder.

De wedstrijden in de kwartfinale zijn:

  • Vero Volley Milano vs. VakifBank (Nika Daalderop)
  • Fenerbahce vs. Conegliano (Robin de Kruijf)
  • Novara vs. MTV Stuttgart (Britt Bongaerts, Eline Timmerman)
  • Eczacibasi vs. Rzeszow

Wordt het weer een Italiaans – Turkse aangelegenheid of kunnen Stuttgart of Rzeszow daar een stokje voorsteken?

CEV Cup Dames: In de CEV Cup bij de dames heeft het Roemeense Targoviste gisteravond het laatste ticket voor de halve finale binnengehaald. Zij schakelden Olympiakos uit via een 1-3 zege in Griekenland. Thuis hadden ze met 3-2 gewonnen.  In de halve finale staan de volgende wedstrijden op het programma:

  • Targoviste vs. Alba Blaj
  • THY vs. Scandicci (Yvon Beliën)

We houden u op de hoogte hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.