Vierde tiebreakzege Scylla H1 op rij!

VoV, 19-03-2018. 6:24 uur.  De voorspelingen waren voor Scylla wederom weer niet positief! Maar 1 schamel puntje werd door Vizier op volleybal voorspeld in de voorbeschouwing op de wedstrijd tegen EVV.

Maar  Scylla is met een goede reeks overwinningen bezig en zijn oppermachtig in de beslissende vijfde sets. Vier wedstrijden oprij werden met 3-2 gewonnen, eerder moesten Springendal Set – Up ‘65, Avoir en Sovoco al buigen in de vijfde set.  Afgelopen trainingsweek werd weer hard gewerkt aan de sterke punten die we als wapen tegen E.V.V. nodig hadden om te winnen.  Met name servicedruk om het tempo spel van de ervaren spelverdeler van E.V.V. Wouter Gaillard te ontregelen.

Dat lukte, we begonnen met een service serie van Maurice Coolen met een 10-1 voorsprong. Maar E.V.V. is een goede ploeg en maakte bijzonder weinig fouten en kwam terug in de set. Uiteindelijk ging de eerste set met 20-25 naar E.V.V.

In de tweede set kwam Dennis van der Wiel in het veld als passer loper deze keer.  Vorige week maakte hij het verschil op de diagonaal positie tegen Sovoco en sleepte we de vierde en vijfde set binnen.  Er kwam meer stabiliteit in de ploeg met Dennis in de pass line waardoor Maurice zijn aanvallers beter kon bedienen. De tweede en derde set was Scylla oppermatig met service en aanval met 25-18 en 25-23 werden deze sets gewonnen.

In de vierde set speelde E.V.V. alles of niets en kwamen al snel op een ruime voorsprong. Met een sterk spelende Joris Langemeijer kwamen we terug in de set, maar in een spannende slotfase ging de set met 26-28 toch naar E.V.V.

In de vijfde set ging de service van Scylla helemaal los, E.V.V. had geen schijn van kans meer en met 15-4 was de winst binnen en kon het feest beginnen.

Zaterdag spelen we een thuis wedstrijd tegen het altijd gezellige studententeam uit Groningen.

Wij zijn weer erg benieuwd naar de voorspellingen!!

gh @ VoV, verslag van Johan van Zelderen, trainer coach Scylla.