Vierde zege op rij VTC Woerden (v)

VoV, 30-10-2017. 6:01 uur.  AIRCOHEAT/VTC Woerden heeft afgelopen zaterdag een 3-2 overwinning behaald op Leython. In de Thijs van der Polshal boog de thuisploeg een 1-2 achterstand in sets om naar winst. “Toch overheerst het gevoel dat er meer in had gezeten.  We verliezen de twee sets met het minimale verschil van twee punten. Daar had er minimaal één van, voor ons moeten zijn,” keek Jos van der Pluijm kritisch terug, doelend op de tweede set waarin de nummer vier van de ranglijst een 23-22 voorsprong had en uiteindelijk met 23-25 verloor.

De thuisploeg begon uitstekend aan het duel met de bezoekers uit Leiderdorp. Met veel servicedruk, een stabiele passing en effectief aanvalsspel speelde VTC Woerden zich via 13-6 naar een ogenschijnlijk riante voorsprong van 18-10. Vooral via het midden, waarbij aanvoerder Femke van Leeuwen de gehele wedstrijd uitblonk, werd er veel gescoord. Bij 20-19 was de voordelige marge echter bijna volledig verdwenen. Uiteindelijk won de formatie van trainer/coach Krijn Verlek en Jos van der Pluijm wel, met 25-22.

In de tweede set nam Leython als eerste een voorsprong met 1-4, waarna de thuisploeg bij 5-5 gelijk kwam. De bezoekers namen bij 7-10 opnieuw afstand, maar VTC Woerden kwam halverwege de set met 16-14 voor. In de slotfase van de set ging het gelijk op (17-17, 19-19, 22-22), voordat Leython met 23-25 aan het langste eind trok.

De thuisploeg opende de derde set overtuigend door met 6-0 afstand te nemen. Toch kwamen de bezoekers snel langszij op 6-8 en liepen zij via 10-14, 14-19 uit naar 19-24. VTC Woerden begon aan een inhaalrace, maar die eindigde bij 23-25.

De thuisploeg zette de stijgende lijn van de slotfase voort in de vierde set. Met inmiddels Michelle Verhees, Femke van Leeuwen, Zoë Korstanje, Jill Bouterse, Marije Beukers, Sharon van Vliet en Lynn Nawijn binnen de lijnen, maakte de thuisploeg met 25-11 korte metten met de Noord-Hollanders.

De vijfde set was spannend tot 8-7, daarna zagen Verlek en Van der Pluijm hun ploeg via 11-7 en 13-8 de winst overtuigend binnenhalen met 15-9.

“We zijn vandaag teruggekomen van een achterstand in sets, winnen onze vierde opeenvolgende competitiewedstrijd en staan op bijna een kwart van het seizoen op de vierde plaats. En dat met een gewijzigd team op belangrijke posities; twee nieuwe spelverdeelsters en twee nieuwe libero’s. Dat is knap, laten we dat ook beseffen met elkaar,” sloot Van der Pluijm positief af.

gh @ VoV, verslag van Jos van der Pluijm, trainer coach AIRCOHEAT / VTC Woerden D1.