Vizier op volleybal

 

Vierde zege team Maret Grothues, Anne Buijs wint Supercup.

VoV, 21-10-2021. 6:35 uur. Panathinaikos blijft in Griekenland ook na vier wedstrijden ongelsagen. Gisteravond behaalde de ploeg van Maret Grothues een 0-3 zege bij ASP Thesis via de setstanden 20-25 en twee keer 21-25. Het was de derde zege die drie punten opleverde, voornamelijk omdat Panathinaikos de foutenlast met 9 scores (vs. 25 van Thesis) in drie sets voor de tegenpartij erg laag kon houden.

Maret Grothues scoorde, net als een drietal collega’s, 9 punten. Hetgeen op een goede spelverdeling over alle speelster kan duiden. Volgens de coach van Panathinaikos speelde zijn ploeg exact volgens het gameplan en beloonde zich daarvoor met een 0-3 zege.

In alle drie sets begon Panathinaikos met een voorsprong aan de big points, in de eerste set bij 19-21, in de tweede bij 18-21 en in de laatste bij 16-21.

In Brazilië versloeg Dentil Praia Clube van Anne Buijs in de klassieker Minas in drie sets en eigende zich daarmee de Supercup toe. Eerder hadden ze ook al de beker gewonnen. Het werd 3-0 via 25-16, 25-18 en 25-20. Anne Buijs werd topscorer van de wedstrijd met 16 punten, ook was er een belangrijke rol weggelegd voor de zussen Martinez, die elk 12 keer scoorden.

“Het was een heel goede start van het seizoen, maar we moeten met beide benen op de grond blijven staan ​​en heel hard blijven werken”, aldus mid Carol. “Het was heel belangrijk dat we deze twee kampioenschappen wonnen. Het team komt op gang, maar we moeten nog veel in niveau groeien” aldus de coach.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Hellenic Volleybal League. en CVB.