Vizier op volleybal

 

Vijf burenruzies in Eerste Divisie B (m)

VoV, 01-02-2019. 7:08 uur. Voor aanstaande zaterdag staan er in de Eerste Divisie B bij de mannen vijf sportieve burenruzies op de wedstrijdagenda. Geen geografische buren, maar ranglijstburen.

Uitzondering hierop is het duel tussen VV Utrecht en Peelpush, die twee schelen zich een paar plaatsen. Peelpush is derde (14-42), VVU zesde (13-33). Teams hebben wel het een en ander gemeen, beide wonnen onlangs met 4-0 van Sliedrecht en met 3-2 van VC Wik. Dus wat dat betreft zou het wel eens een gelijk opgaande strijd kunnen worden. Deze keer is Galgenwaard gewoon Galgenwaard en moeten de thuisspelende VVU teams er zelf een Super Saturday van maken, via hun uitslag. Peelpush zal dat niet willen laten gebeuren, en gelijk hebben ze.

Door de sportieve burenruzies staan er een paar hele interessante partijen in de planning. Zoals de nummer één (Taurus II, 13-58) die op bezoek gaat bij de nummer twee (Inter Rijswijk II, 13-45). In Houten scoorde Rijswijk een oplopende serie punten per set (12, 17 , 19, 20). Als ze daar op kunnen voortborduren kan het een spannend duel worden.

Ook interessant is de nummer voorlaatst (VC WIK, 13-21) tegen hekkensluiter Next Volley (14-16). Met natuurlijk de vraag of Next Volley het gaatje een stuk kan dichten of dat VC Wik hen nog verder op afstand zet. In Dordrecht werd het 3-1 voor Next Volley. VC Wik speelde twee vijfsetters in de aanloop naar deze kelderkraker, die ze beide verloren. Next won de vijfsetter van Sliedrecht Sport II. Zou het thuisvoordeel dan de doorslag geven?

Vier nederlagen op rij leverden Sliedrecht Sport II drie puntjes op, waardoor ze van een toppositie naar de vijfde plek afzakten. Zaterdag komt nummer vier, VC Voerendaal op bezoek, met een wedstrijd meer staat die ploeg drie punten boven hen. Voerendaal had het in 2019 ook niet makkelijk met nederlagen tegen EMD Tooling (2-3) en Compaen (3-1), al lijkt het herstel zich via de 3-2 thuiswinst op Inter Rijswijk II aan te dienen. Of ze dat tegen Sliedrecht een vervolg kunnen geven?

Zaanstad II (zevende, 13-27) krijgt EMD Tooling (zesde, 13-28 op bezoek) en Compaen (negende, 14-27) speelt thuis tegen Velo (tiende, 13-26) Minimale verschillen dus in de posities net boven de degradatiestreep. Verschillen die in één wedstrijd het verschil kunnen maken tussen staan op de p/d positie of koploper van het rechter rijtje. Dat laatste zal ieder van de vier teams zeker in gedachten hebben voor zaterdag, voorwaarde is dan wel vijf punten pakken, met minder geen genoegen geven. Wie erin zal slagen? We vertellen u het zondag in de nabeschouwing van deze divisie.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.