Vijf punten voor Set-Up H1 bij Avior

VoV, 11-10-2017. 10:40  uur. Tsjakka, het eerste herenteam van Springendal Set-Up ’65 haalt in de eerste uitwedstrijd van dit seizoen direct uit en wint met 4-0 in Schalkhaar van Avior. Niet alleen de vijf punten, die het daarmee kan toevoegen aan het totaal, maar ook het vertoonde spel gaven de volleybalburger moed. Set-Up ’65 overtuigde met knap volleybal, gedurfd  spel en een drive, die de ‘lange mannen uit Ootmarsum’ van het eerste tot en met het laatste fluitsignaal wisten vol te houden.

Heren 1, dat zonder de zieke Clemens Kempers naar Schalkhaar afreisde,  begon vol overtuiging en kwam fel uit de startblokken. Met direct een strakke serve van Jasper Brouwer wist men een 10-1 voorsprong te nemen.  Daarna werd het iets meer een wedstrijd, maar Set-Up ’65 liet het gat niet veel kleiner worden. De Ootmarsummers speelden vrijuit en wisten met een veel scorende Peter Kemperink de set met 25-19 naar zich toe te trekken.

Ook in de tweede set was er geen vuiltje aan de lucht. Het team van de coaches Rob Luyrink en Jan Grob speelde frank en vrij. Bas Oude Alink vertolkte als spelverdeler een hoofdrol en wist met veel variatie de Avior blokverdediging diverse keren zoek te spelen. Het was dan ook heerlijk spelen voor Steven Eertman en Gijs op de Weegh, die als midaanvallers de ene na de andere bal naar de grond sloegen. Met 25-18 pakte Set-Up ’65 redelijk eenvoudig deze tweede set.

In het derde part wisten de gasten uit Ootmarsum opnieuw een gat te slaan. Hans ten Dam gaf zijn visitekaartje af en dat gold ook voor Jelle Clemens. Met veel variatie bouwde Set-Up ’65 aan deze marge, waarbij ook libero Fabian Geerdink een belangrijke rol speelde door verdedigend hard geslagen ballen toch bij de spelverdeling te krijgen.  Bij 23-17 kwam er toch even de klad in en Avior trok de stand gelijk. Twee rake klappen aan de kant van Set-Up ’65 zorgden echter voor de 25-23 setwinst.

Die klap kwam Avior in de vierde set niet meer te boven. Set-Up ’65 nam het initiatief en speelde degelijk. Het publiek in Schalkhaar was al een tijdlang niet meer te horen en in deze vierde set werd het nog stiller. Het Ootmarsumse team bleef ijzersterk spelen met een gevaarlijke serve en prima pass als basis, waardoor de spelverdelers Tom Engbers en met name Bas Oude Alink hun aanvallers met veel variatie konden bedienen. In de rally werd veelal de drie meter opgezocht en die combinatie draaide als vanouds. Het werd uiteindelijk 25-14 en die cijfers liegen niet.

De eerste uitwedstrijd in de Eerste Divisie leverde een prachtige 4-0 winst op en daarmee poetste het eerste herenteam de 3-1 nederlaag van vorige week helemaal weg.  Een lekkere overwinning in Schalkhaar en dat geeft vertrouwen op weg naar de eerste Super Saturday (14 oktober)  in de Schalm waar het eerste damesteam om 18.00 uur tegen Alterno speelt en het eerste herenteam om 20.00 uur tegen Sovoco. Een zaterdag dus om naar uit te kijken

gh @ VoV, bron Fabian Geerdink, In en Om Ootmarsum. Foto website Set-Up ’65.