Vijf sets bij Set-Up en Sneek, drie in Meijel en Gennep.

VoV, 21-03-2022. 4:30 uur. De strijd tussen VC Sneek vs. Sliedrecht Sport en Set-Up ’65 vs. VV Utrecht werd gisteren in vijf sets beslist met voordeel voor Sliedrecht Sport en Set-Up ’65. In Meijel had Team 22 maar drie sets nodig om Peelpush aan de kant te zetten. Ook FAST was na drie sets klaar, zij gunden Voltena geen setje.

Voor VVU kenden de wedstrijden van eergisteren en gisteren hetzelfde scenario. De eerste twee sets winnen en er dan drie verliezen. VVU won in Ootmarsum de eerste twee sets met 17-25 (na 9-15 en 14-17) en 22-25 (na 7-14 en 13-20), maar kon de winst daarna niet claimen. Set-Up vocht zich onder aanvoering van Jorieke Bodde, totaal 34 punten, terug in de wedstrijd. Met 25-21 (na 15-10, 18-16 en 23-18) en nogmaals 25-21 (na 21-21) knokten ze zich naast VVU, in de tiebreak kwam VVU na 13-10 achter terug naar 14-14, maar verloor vervolgens met 16-14.

Jorieke Bodde van Set-Up werd de topscorer, Marit Pasterkamp werd met 17 punten de meest scorende VVU-speelster.

In hun laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen verloor Sneek met 2-3 van Sliedrecht Sport. De Friezinnen pakten de eerste set met 25-20, nadat de 19-20 achterstand via o.a. een tweede bal score en een punt vanwege een rode kaart voor Sliedrecht ineens naar 25-20 ging, met het laatste punten door Roos van Wijnen.

In set twee en drie verloor VC Sneek de set via de big points. Jolijn de Haan sloeg Sliedrecht in de tweede set van 23-20 naar 23-24 en 24-25, Vera Mulder en Carlijn Ghijssen-Jans maakten het na 25-25 af. In de derde set een soortgelijk beeld. Sneek ging met 22-20 aan de leiding, Christie Wolt en twee kill-blocks maakten 22-24, waarna Wolt op 23-24 het setpoint benutte.

Rood-Geel was er vroeg in de derde set voor Carlijn Ghijssen-Jans. Sliedrecht was geïrriteerd en raakte de concentratie kwijt, waarvan Sneek met een serie van 13-10 naar 19-10 profiteerde. Via 25-12 dwong de thuisploeg de vijfde set af.

Daarin herpakte Sliedrecht Sport zich, bij 4-8 werd van kant gewisseld en daarna werd verder uitgebouwd naar 5-11. Sneek kwam terug naar 10-11. De weer van de uitsluiting teruggekeerde Carlijn Ghijssen-Jans scoorde de 10-12, Jolijn de Haan de 11-13 en met twee kill-blocks stelde Sliedrecht de winst veilig.

FAST was in drie sets klaar met Voltena. In de eerste en derde set konden de gasten lang mee blijven doen voor setwinst. Tot 20-20 in de eerste, daarna ging de winst met 25-21 naar FAST. En tot 17-16 in de derde, de serie naar 21-16 sloeg het gaatje voor de latere 25-21 zege. In de tweede set liep FAST van 11-10 uit naar 15-10 en 20-14 en sloot met ruim verschil (25-19) af.

Aanvallend ontliepen de teams elkaar in de score niet veel, Blokkerend en serverend was FAST met 17 om 8 punten de betere. Anne Heesakkers werd met 12 punten topscorer, Rianne Stok van Voltena bleef er één bij haar achter.

Team 22 overdonderde Peelpush in de openingsset met een score naar 2-10, waarna ze via 6-17 met 12-25 wonnen. In de tweede set capituleerde Peelpush pas na 17-17, de serie naar 17-23 maakte het verschil voor de 19-25 winst. En in de derde set tilden ze na 14-15 het verschil naar vijf punten bij 14-19 en bleven vervolgens met 21-25 aan de goede kant van de score.

Bij de mannen werd gisteren één wedstrijd in de B-poule gespeeld. TV Limburg won met 3-1 van VoCASA. Via de setstanden 25-22, 25-16, 24-26 en 25-21. Via deze winst komt TV Limburg op de tweede plaats in de B-poulestand.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Jan Bredewoud.