Vijf teams ongeslagen in Topdivisie B (v)

VoV, 26-09-2021. 6:20 uur. Gisteren bleven vijf ploegen uit de Topdivisie B bij de dames ongeslagen. Vier pakten de volle buit, één moest via tiebreakwinst met één puntje minder genoegen nemen. Onderin wachten drie ploegen nog op het eerste punt c.q. de eerste punten van het nieuwe seizoen.

VoCASA (foto boven) boekte na een lange rit naar Haarlem een 0-3 zege. Nog aarzelend en zoekende werd de eerste set met 21-25 gewonnen, in de tweede maakte de serveserie van 14-16 naar 14-22 het verschil, waarop 18-25 winst volgde. En in de derde set kwam hetzelfde eindresultaat op het scorebord. Weer 18-25.

Sliedrecht Sport D2 vertrok met een 0-3 zege uit Tilburg. De thuisploeg kwam er in de tweede en derde set niet aan te pas en ging daarin met 15-25 en 11-25 ten onder. Dat betekende maximaal scoren voor de bezoekers nadat ze de eerste set iets minder ruim (20-25) hadden gewonnen. Dat zal even pijn hebben gedaan bij de gastheren.

Bij US Amsterdam vs. VCN Dames 2 was het in de tweede set spannend. Na de 26-26 trokken de bezoekers met 26-28 aan het langste eind en hadden de stand na de verloren eerste set (25-14) weer in evenwicht gebracht. Bij die setwinst bleef het ook, want US liet er geen twijfel over bestaan wie de beste ploeg was. De derde en vierde set waren met 25-15 en 25-16 ook voor hen

Bij Activia vs. Ledub liet de winnende partij de tegenstander in de set niet boven de twintig punten komen. Na de 25-12 en 18-25 leek het erop dat de wedstrijd alle kanten op zou kunnen gaan, dat was echter niet zo. Activia toonde zich in de derde en vierde set de sterkere ploeg en hield via 25-12 en 25-17 de volle buit in de eigen zaal.

De vier teams met 6 punten zijn VoCASA, Sliedrecht Sport D2, Activia en US. Zij gaan zonder puntverlies aan kop.

VollinGo volgt hen op de voet. Na de 0-3 zege bij Thor staat de ploeg op 5 punten. Nadat het in de eerste set via 24-26 op een spannende finale was uitgedraaid, wist VollinGo het in de twee volgende sets sneller te beslissen. Met een dikke 11-25 en een iets minder dikke maar nog steeds erg ruime 18-25 namen ze de drie punten mee naar Gouda.

Orion behaalde thuis een 3-2 overwinning op AVV Keistad. Na de 2-1 voorsprong (19-25, 25-23, 25-21) lukte het de thuisploeg niet om de wedstrijd in vier sets te beslissen. Keistad kwam er via 21-25 naast, maar had in de tiebreak niet voldoende over om de thuisploeg er nog een keer onder te houden. Met 15-12 bleef de winst in Doetinchem.

VCN D2 staat met 3 punten zesde. De posities 7 t/m 12 worden ingenomen door Orion (2 punten), Keistad (1 punt), Volley Tilburg (1 punt), Ledub, Spaarnestad en Thor, die de rij sluiten met 0 punten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto VoCASA dames 1 door Peter de Jong.