Vijf vijfpunters in 1AH en 1BH

VoV, 26-09-2021. 6:47 uur. In de Eerste Divisie A bij de mannen eindigde 75% van de wedstrijden in een vijfpunter, drie van de vier duels werden met een 4-0 zege afgesloten.

SSS H2 uit Barneveld boekte dat resultaat thuis tegen Set Up IJsselmuiden. De eerste set verliep nog gelijk opgaand en daarin waren de ploegen aan elkaar gewaagd (26-24), daarna had SSS H2 het betere van het spel en de score. Met 25-11, 25-19 en 25-14 pakten ze de volle buit.

Dat deed Renswouw ook tegen Veracles. Alleen niet met die overduidelijke setstanden. De Groningers kwamen vier keer tot in de twintig (22, 22, 21, 23) maar kwamen ook vier keer tekort om een puntje aan dit uitduel over te houden.

Donitas leed thuis een pijnlijke 0-4 nederlaag tegen C.S.V. uit Zwolle. De thuisploeg moest met 22, 19, 19 en 18 punten per set genoegen nemen.

Avior en VVH vochten met elkaar de topper in deze divisie uit. VVH bleek de sterkste en nam een 1-3 zege mee huiswaarts. Toen na 0-3  (20, 19, 15) de winst en het verlies een feit was wist Avior met 25-22 de eer te redden en een puntje in eigen huis te houden.

• VVH staat eerste met 9 punten, dan volgen Renswouw met 7 en CSV met 6. SSS H2 en Avior staat vierde en vijfde met 5 punten, Veracles heeft er 4, DIO 3 en Set Up heeft 1 punt. Puntloos zijn VC Zwolle, Donitas en Apollo 8. Niet alle teams speelden 2 wedstrijden.

In de eerste Divisie B was RVV de enige ploeg die een uitzege kon boeken. Zij wonnen met 1-3 bij Donki Sjot. Na 19-25 en 18-25 kon de thuisploeg het via 25-23 nog spannend houden, maar dat duurde niet lang gezien de 16-25 in de vierde set.

Kangeroes en VIVES boekten hun tweede 4-0 zege van dit seizoen en hebben dus 10 punten uit twee wedstrijden. Kangeroes was met 4-0 (21, 16, 20, 19) te sterk voor Skunk en VIVES kende weinig problemen met het bezoekende VC WIK. Nadat de gasten in de eerste set nog goed konden meekomen (25-21) was het daarna eenrichtingverkeer. Via 25-13, 25-19 en 25-15 pakte VIVES de vijf punten.

Volley Zuid won via de tiebreak (15-12) van Inter Rijswijk H2. Daarvoor moesten ze wel een 0-2 achterstand wegwerken (24-26, 15-25) Het herstel in de derde en vierde set (25-22, 25-16) leidde tot de tiebreak, die ze ook in hun voordeel beslisten.

EMD Tooling en Servia waren in de eerste twee sets elkaars gelijke. De 26-24 en 23-25 setstanden zorgden voor 1-1 op het scorebord. Daarna sloeg EMD Tooling zich naar de winst. Met 25-18 en 25-21 gaven ze hun gasten het nakijken.

• Kangeroes en VIVES gaan met 10 punten aan kop, RVV staat derde met 9 punten en vierde met 7 is Inter Rijswijk H2. Donki Sjot is vijfde (5 punten), EMD Tooling en Skunk hebben 4 punten en bezeten positie zes en zeven. Volley Zuid staat achtste met 3 punten, VTC Woerden, VC WIK en Servia hebben 1 punt. En dan volgt als laatste VC Limac Heren 2 met 0 punten. Niet alle teams speelden 2 wedstrijden.