Vijfpunter in uitzege voor Veracles D2

VoV, 12-11-2018. 14:30 uur.  Nadat Veracles Heren 1 ons het goede voorbeeld had gegeven met een 2-3 overwinning konden wij 20 minuten later dan gepland beginnen aan de wedstrijd. Gezien de ranglijst beloofde het een spannende wedstrijd te worden, de nummer 3 (S.V.I D1) tegen de nummer 4 (Veracles D2, met twee wedstrijden minder dan de bovenliggende ploegen).

Vanwege blessures en tentamens bestond het team van Veracles D2 slechts uit 9 dames. Het was belangrijk om de wedstrijd scherp te beginnen gezien de geringe wissel mogelijkheden. Toch begonnen we de wedstrijd direct met een flinke achterstand van 7 punten. S.V.I. had een goede service en scoorde veel met slimme ballen via het blok.  Gedurende de set kwamen we puntje voor puntje dichterbij. Op 22-23 pakten we voor het eerste de voorsprong en hebben we het vervolgens zakelijk uitgespeeld met een eindstand van 23-25.

De tweede set verliep nagenoeg hetzelfde als de eerste set. Wederom een grote achterstand aan het begin van de set die we ook snel weer wisten goed te maken met een mooie voorsprong. Deze voorsprong verloren we vervolgens weer, maar pakten we ook weer terug. In de pass stonden we nog steeds onder druk, gelukkig wisten we dit in de aanval goed op te lossen. De hele set jojo´de de stand op en neer en eindigde uiteindelijk in het voordeel van Veracles (22-25).

In de derde set kregen we de pass en de blokkering steeds beter onder controle waardoor we meer grip kregen op de wedstrijd, dit resulteerde in een setstand van 21-25. Het verzet van S.V.I. was in de vierde set gebroken. Er werden veel fouten gemaakt door de thuisploeg waardoor wij makkelijker gingen spelen en de laatste set eenvoudig met 15-25 wonnen.

Ondanks de vijf punten is de top 4 van de tweede divisie onveranderd. Volgende week zaterdag spelen we thuis tegen Olhaco die op dit moment op de achtste plaats staat. De wedstrijd begint om 17:00 uur in de Struikhal in Groningen!

gh @ VoV, verslag van Paula Veldman, Veracles Dames 2. Foto Rudy van ’t Rood.