Vijfpunter Krekkers, derbywinst Set-Up2

VoV, 17-12-2017. 8:39 uur. De derby tussen Springendal Set-Up 2 en TiMaX / DeVoKo was het aankijken in met name de eerste twee sets méér dan waard. Beide teams maakten er een bijzonder aantrekkelijke pot volleybal van, waarbij de toeschouwers konden genieten van mooie en spannende rally’s, die veelal in leven werden gehouden door prachtige reddingen in het achterveld. Op basis van de stand moest Set-Up gewoon winnen en deed dat ook.

Al kostte dat de nodige moeite, vooral in de tweede set. In de eerste nam Set-Up na 11-11 in twee servebeurten afstand naar 18-13 en won met 25-16. In de volgende doorgang werd voormalig DeVoKo speelster Lotte Kuipers er voor de serve ingewisseld op 25-24 (score Diede Hagendoorn) en maakte met een ace de set uit. Dat deed even zeer bij de gasten!

In de derde set ging DeVoKo met  de foutenlast gierend de bocht uit. Maar liefst 16 keer scoorden ze voor Set-Up, dan is de 25-20 nederlaag nog een prestatie op zich. En in de vierde set, die met 17-25 naar de bezoekers uit Denekamp ging, was het een beetje andersom. Toen kon Set-Up de stop niet op de foutenlast krijgen. DeVoKo was blij met het puntje.

In twee duels kreeg de verliezende partij geen setje mee. Dat was het geval in Rijssen bij Rivo vs WSV, waar de bezoekers dus met de vijf punten naar Warnsveld terug gingen. Rivo kreeg 18, 17, 22 en 16 setpunten mee. In Maria Parochie vertrok VCV Varsseveld met lege handen. Krap was het met 25-23 in de eerste set, daarna werd het met 25-16 en twee keer 25-20 een stuk duidelijker.

Twee partijen eindigden in vijfsetters. In Tubbergen was Dynamo in de eerste twee sets heer en meester binnen de lijnen. Met 25-13 en 25-11 leek het een vluggertje te worden. daar dacht Dash echter beduidend anders over, via 25-27 en 23-25 konden ze in de finale van de derde en vierde set de winst opeisen en de stand gelijk trekken. Met 15-10 bleef de winst echter toch in Tubbergen.

De Bevers stuurde Tjoba met 3-2 naar huis. Daarvoor moesten ze wel een achterstand in sets goedmaken. De gasten kwamen via 25-23, 12-25 en 22-25 met 1-2 voor, De Bevers kwamen ernaast via 25-18, een tik die de gasten niet meer te boven kwamen. Met 15-8 pakte de thuisploeg daarna de winst.

Nijhuis Technology Sudosa – Desto maakte een eind aan de mooie serie overwinningen van VC Zwolle 2. In Assen werd het 3-1 voor de thuisploeg. De tweede set was met 21-25 voor de gasten,  in de andere sets was de thuisploeg met 25-15, 25-18 en 25-11 duidelijk drie keer een maatje te groot c.q. een maatje groter dan de bezoekers.

Het is een volledig Twents podium in deze divisie. Krekkers is de koploper aan het einde van 2017. Zij staan op 11-40. Dynamo heeft 11-37 en Set-Up II 11-36. Dash heeft 12-36. WSV Warnsveld staat op 11-33 en Sudosa – Desto op 11-32. VCV is koploper van het rechter rijtje met 11-27 en wordt gevolgd door Zwolle2 met 11-25, Tjoba 11-19, DeVoKo 11-16 en De Bevers met 11-15. De stand wordt afgesloten door Rivo, dat met 10-14 op de laatste plaats is beland.