Vijfpunter voor thuisspelend Sovoco D1

VoV, 01-10-2018. 13:08 uur Afgelopen week was gevuld met hoogte en dieptepunten. Zo kwam Daphne terug van vakantie, wonnen we het oefenpotje tegen 2e divisionist Thor en kregen we nieuwe bidons gesponsord door familie Goudriaan. Maar blesseerde Charla zich op de maandagtraining aan haar pols waardoor het maar zeer de vraag was of zij zaterdag kon aantreden.

Gelukkig kregen we vrijdag van de fysio het verlossende woord: ze kon meedoen! Dus bij nader inzien eigenlijk toch vooral hoogtepunten. We hadden veel zin in onze eerste thuiswedstrijd, waarbij we eindelijk compleet waren en we de gemiste kansen van vorige wedstrijd goed konden gaan maken.

We startten met Jiska, Kyra, Lieke, Anne, Sandra en Daphne. Na het oefenpotje was besloten dat Kyra het op de diagonaal ging proberen en Daphne op de passer/loper positie. Even kreeg ik een deja-vu van vorige week, want we begonnen weer slordig en schijnbaar gespannen aan de wedstrijd. Binnen no time stonden we achter. Misverstanden, niet weten te scoren, foutjes; niet zoals het hoort. Pas bij een 13-5 achterstand kregen we het beetje bij beetje op de rit. Met heel hard werken, wat bluf en geloof en een mooie service serie van Daphne, kropen we dichterbij en er overheen. Net op tijd allemaal: 25-20 voor ons. Zonde van de energie, maar het vertrouwen was weer helemaal terug.

Set 2 ging direct veel beter. We waren duidelijk de betere partij. We serveerden sterk, hadden het passend behoorlijk onder controle en het lukte van alle kanten goed te scoren. Zeker ook de tactische ballen – een specialiteit van Sandra – bleven maar scoren. We wonnen de set met 25-15.
In set 3 begon Franke op de plek van Anne, die er ook al vijf sets bij het 2e op had zitten, en Romy op de plek van Jiska. Het spel van de set ervoor wisten we goed vast te houden. We bouwden weer een ruime voorsprong op. Het gevaar is dat het dan wellicht wat te gemakkelijk gaat en je de focus verliest. Dat gebeurde gelukkig niet, maar we werden tegen het einde wel iets slordiger hier en daar. Toch wonnen we ruim met 25-18.

Het was voor ons bijna allemaal lang geleden dat er 4-0 gewonnen was, dus leek het ons wel leuk dat direct in onze 1e thuiswedstrijd te realiseren. Dat waren we gezien het verloop van de wedstrijd ook aan onszelf verplicht. Kyra begon de 4e set als passer/loper en Charla kwam er in op de diagonaal. Deze set verliep direct al moeizamer. Mooie punten werden afgewisseld met slordigheden en soms lukte het punten op rij niet om te scoren. De spelverdeelster van Gemini wist haar doortikballen goed te timen en bleef er mee scoren.

Zo keken we al snel tegen een achterstand aan. Het was dus weer hard werken geblazen. Laten we dat nou goed kunnen! Bovendien wisten de we door de 1e set dat we van een achterstand kunnen terugkomen. Maar als de tegenstander dan bij de 20 komt, wordt het toch wel tijd om gas te geven. En dat lukte! Met goed serveren van Lieke en alles of niets ballen van Sandra kwamen we niet alleen langszij maar pakten we ook de set (25-21) en dus onze welverdiende 4-0 overwinning!

Daar moest op gedronken worden! En natuurlijk ook op Sandra die de dag ervoor een jaartje ouder was geworden. Leuk om thuis te winnen voor een volle tribune en diverse trouwe supporters. Sommige zijn zo trouw, dat ze tot team-ouders bestempeld zijn; moeder van Romy Inez – haar steun en toeverlaat vertrouwde ze ons toe – en Bert, vader van Jiska (die overigens nu ook moeder én opa en oma meegenomen had). Het bleef nog lang onrustig in De Bunt, maar voor die verhalen verwijzen we u door naar Charla… We hopen iedereen weer te zien 13 oktober om 15.00 uur in De Bunt, want dan spelen we onze volgende wedstrijd pas.

gh @ VoV, verslag van / via Hanneke van den Broek, Sovoco dames 1.