VIVES D1 pakt de winst tegen SSS D1

VoV, 27-11-2023. 17:15 uur. Na het verlies van vorige week waren we extra gebrand om deze wedstrijd te winnen. We mochten het deze regenachtige zaterdag opnemen tegen Simplex/SSS DS1. Na een lange rit, met ietwat file onderweg, kwamen we gelukkig nog ruim op tijd aan in het altijd mooie Barneveld. Na een goede voorbespreking met duidelijke aandachtspunten en opdrachten konden we de zaal in. We speelden op het middelste veld in een verder lege hal. Wat zou betekenen dat er een heel aantal keer een sprintje getrokken moest worden om de bal te halen.

DePartyshop.nl VIVES Dames startte de set goed met een ketser op de service van Seline. Hierna ging het een hele tijd gelijk op. SSS bleek al vrij snel een taaie tegenstander. Ze hadden een goeie verdediging en haalden heel veel ballen van de grond. We gingen deze set duidelijk niet cadeau krijgen.  We hielden gedurende een groot deel van de set een kleine achterstand. Gelukkig wisten we dit gat aan het eind van de set te dichten en de setwinst te pakken met 23-25.

Op naar de volgende set. Ook deze set verliep moeizaam. SSS scoorde veel punten via ons blok en wij kregen de bal maar moeilijk op de grond. Het bleef de hele set erg gelijk op gaan.  Na een time-out op 16-14 achterstand kwam Anouk aan service. Met 2 prachtige aces kwamen we weer gelijk op 16-16 en begonnen we de set meer naar ons toe te trekken.  Het werd aan het eind van de set nog even spannend, toen SSS weer gelijkkwam op 24-24. Maar VIVES was niet van plan deze set uit handen te geven. Via een bal op midden en een prikbal van de tegenstander die buiten de lijnen viel wisten we de setwinst te pakken.

In set 3 werd er beter geblokkeerd en we hadden verdedigend erg veel. Ook Anouk, die goed in de wedstrijd zat, bleef lekker scoren. Het was misschien niet altijd even mooi, maar we bleven wel onze punten scoren. Het motto van de wedstrijd was dan ook: punt is punt. Deze set werd gewonnen met 22-25.

Door naar de laatste set. Deze set wilden we ook graag winnen, om de volle 5 punten weer mee te kunnen nemen naar IJsselstein. Helaas werden we slordig en vielen er onnodig ballen op de grond. Ook konden we door de grote van de hal het trouwe publiek van VIVES helaas niet altijd goed horen. We hebben mooie ballen laten zien, zoals het heerlijke kill-block van Inge, maar we konden de winst in deze set niet naar ons toetrekken. SSS won de set met 25-21.

Al met al geen makkelijke wedstrijd, maar we zijn blij met de winst. Op naar 9 december, dan spelen we tegen Halley D1 om 16:45 uur in onze vertrouwde IJsselhal!