VIVES H1 pakt eerste zege van 2024 in Hengelo

VoV, 15-01-2024. 5:15 uur. De heren van DePartyshop.nl VIVES hebben afgelopen zaterdag een 1-3 zege geboekt in en tegen Webton Hengelo. Doordat de drie punten mee terug werden genomen naar IJsselstein heeft VIVES zich steviger op de vierde plaats in de ranglijst gezet.

De ploeg van Hans Mater en Martijn Rosier moet het in de tweede helft van het seizoen doen zonder diagonaalspeler Sjoerd Hoogendoorn die de geschiedenis in is gegaan als de duurste transfer van VIVES. Eredivisionist PDK Huizen kaapte de Nieuwegeiner na 2,5 seizoen voor een niet nader te noemen bedrag weg en bracht Hoogendoorn terug in de Eredivisie.

Gelukkig voor VIVES was de tweede diagonaalspeler Tomasz Gryglicki net op tijd weer hersteld van een knieblessure om de plaats van Hoogendoorn in te nemen. Verder stond afgelopen zaterdag Lars Oostrom voor het eerst in de basis in de Topdivisie. Daarnaast kwamen Fedde Plankeel, Niels Bakker, Mitchel van Kesteren, Jacco Hoogendoorn en Jordy Streng in de spotlights van Hengelo.

VIVES was aan het begin van de wedstrijd niet bij de les, alsof de ogen nog moesten wennen aan het licht dat weer aangegaan was in de sporthal. De foutenlast was aan alle kanten hoog, waar Webton Hengelo dit beter onder controle wist te houden. Ondanks de inbreng van Alec Murk, Joël van der Schans en Thomas Rosier wist VIVES het spelbeeld niet te kantelen en ging de eerste set met 25-19 naar de thuisploeg.

In de tweede set bleef Thomas Rosier staan en kwam Addie van der Veen in de ploeg voor Oostrom. Op service van Bakker werd door VIVES al vroeg in de tweede set een gaatje geslagen. VIVES liet meer van zijn eigen spel zien, hetgeen te machtig leek voor Webton. De foutenlast ging omlaag en blokkerend kreeg VIVES steeds beter vat op het aanvalsspel van de thuisploeg. Vanaf de stand van 8-17 kon VIVES de set zakelijk uitspelen door deze met 17-25 te winnen.

In de derde set trok VIVES aan het begin de lijn van de tweede set door met een goede servicedruk. Echter kwam de slordigheid van de eerste set weer terug in het spel van VIVES waardoor Webton bij kon blijven op het scorebord. Met ups en downs bleven beide ploegen dichtbij elkaar op het scorebord en kreeg Webton het eerste setpunt op 24-23. Dankzij een kill-block van Gryglicki en goede services van Rosier wist VIVES echter de derde set nipt met 24-26 uit het vuur te slepen.

Ook in de vierde set begon VIVES slap en keek het tegen een 5-0 achterstand aan waarna Mater al naar een time-out moest grijpen. VIVES wist echter de rug te rechten en op service van Rosier trokken de IJsselsteiners de stand gelijk op 6-6. Ook in deze set bleef het spel van beide ploegen slordig en daardoor ging de score op en neer tot aan een gelijke stand van 21-21. Op dat moment kwam Van der Schans erin voor de service. Op zijn service werd de wedstrijd beslist met 21-25.

Dankzij deze 1-3 overwinning pakt DePartyshop.nl VIVES opnieuw driepunten en blijft het zo aangehaakt bij de Top 4 die binnen drie punten staat. De voorsprong op nummer vijf, Madjoe, is inmiddels uitgebreid tot zes punten. Volgende week speelt VIVES thuis in IJsselstein tegen de nummer 10 van de ranglijst, VoCASA.