VIVES H1 sluit 2023 af met een zege op Pegasus

VoV, 18-12-2023 11:50 uur. Afgelopen zaterdag heeft DePartyshop.nl de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2023 winnend afgesloten door in eigen huis Pegasus uit Nijmegen met 3-1 (25-18, 25-20, 22-25, 25-21) te verslaan. Halverwege de competitie staat de formatie van Hans Mater en Martijn Rosier daarmee op een vierde plaats.

Mater begon de wedstrijd met Sjoerd Hoogendoorn, Fedde Plankeel, Thomas Rosier, Alec Murk, Evan Groenenberg, Niels Bakker en Jordy Streng. VIVES speelde de eerste set zakelijk. Het was de bovenliggende partij en hield Pegasus op een comfortabel gaatje van 4 à 5 punten waardoor de thuisploeg zich niet bovenmatig hoefde in te spannen om de set binnen te halen. Uiteindelijk werd de eerste set met 25-18 gewonnen.

Ook in de tweede set was er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg. Op service van Hoogendoorn werd het eerste gat geslagen, waarna Groenenberg de voorsprong vergrootte tot 6-2. Daarna zakte de passlijn van VIVES wat weg, waardoor Pegasus kon terugkomen tot 6-6. Vanaf 9-9 was het Bakker die een serviceserie neerzette waardoor VIVES uitliep tot 13-9. Deze voorsprong gaf VIVES niet meer weg en haalde ook de tweede set binnen met 25-20.

Ook in de derde set kwam VIVES al vroeg op voorsprong. Tot aan 15-11 was deze set een kopie van de eerste twee sets en leek er geen reden waarom VIVES de wedstrijd niet in drie sets zou beslissen. Het spel was niet geweldig, de servicedruk van VIVES was laag en ook de passlijn viel weg.

Hierdoor kon Pegasus makkelijker haar side-outs maken, reden voor Mater om de blokkering te verstrekken met Addie van der Veen die er voor Groenenberg in kwam op een stand van 17-15. Op 19-16 kwam Joël van der Schans binnen de lijnen voor Plankeel. VIVES liep uit tot 20-16. Vanaf dat moment stokte de motor van de IJsselsteiners echter. Pegasus ging er op en erover en kwam op 20-21 voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong in een set. Mitchel van Kesteren kwam binnen de lijnen voor Murk, maar vanaf 22-23 besliste de Nijmegenaren de derde set in hun voordeel en wonnen deze met 22-25.

Ook in het begin van de vierde set was VIVES nog niet uit de dip van het einde van de derde set en keek het tegen een achterstand van drie punten aan welke tot aan 9-9 duurde. Op service van Hoogendoorn kwam VIVES echter weer terug in de set en pakte het direct een 11-9 voorsprong.

VIVES kreeg de passlijn beter onder controle en wist ook wat meer servicedruk te genereren. VIVES hield de voorsprong vast en bouwde deze aan het einde van de set op service van Plankeel nog wat verder uit. Uiteindelijk was het Bakker die de wedstrijd met een kill-block in het slot gooide met 25-21.

Zo wint VIVES haar zevende wedstrijd van het seizoen en sluit het de eerste helft af op een vierde plaats met 22 punten uit 11 wedstrijden. VIVES heeft 4 punten achter op koploper VC Sneek en 3 punten voorsprong op de nummer 5 Madjoe. Op 13 januari wordt de competitie hervat. VIVES reist dan af naar Hengelo voor de wedstrijd tegen de nummer 11 van de ranglijst.

gh @ VoV, verslag van PR-commissie VIVES. archieffoto  VIVES.