VIVES Heren 1 stoomt door en loopt uit

VoV, 18-10-2021. 5:04 uur. De wedstrijdverslagen van VIVES H1 beginnen een beetje saai te worden. In vier wedstrijden stonden de heren nog maar één set af, voorafgaand aan de wedstrijd was dan ook het doel om tegen Volley Zuid uit Rotterdam deze lijn voort te zetten. De selectie begon enigszins gehavend aan de wedstrijd;

Jacco Hoogendoorn had woensdag op de training zijn hand gebroken en ligt er 4 tot 6 weken uit. Daarnaast was Frank Arts pas net teruggekeerd van een periode van ziekte en kon ook Sjoerd Hoogendoorn niet helemaal okselfris aan de wedstrijd beginnen. Gelukkig was de jeugdige Alec Murk bereid om de gelederen te komen versterken.

In de 1ste speelde VIVES echter alsof er niks nieuws onder de zon was, en serveerde Sjoerd Hoogendoorn de mannen gelijk naar een 5-0 voorsprong. Gedurende de set werd dit langzaam uitgebouwd en kreeg VIVES op 24-13 een batterij aan setpunten. Bij de 2e poging was het raak, 25-14.

De volgende set kwam Volley Zuid wat beter in hun spel, serverend kregen ze VIVES onder druk. Maar een goede invalbeurt van Alec Murk zorgde er mede voor dat ook de 2e set een prooi werd voor de IJsselsteiners, waarna ook de 3de set maar meteen werd gepakt, 25-18 en 25-17.

In de laatste set verloor VIVES hun concentratie enigszins waardoor Volley Zuid bij kon blijven tot aan de twintig. De IJsselsteiners konden gelukkig nog een tandje bij zetten, waardoor ook deze set werd binnen gehengeld 25-20.

Zo werd ook de 5de wedstrijd een dikke overwinning voor VIVES, door puntverlies bij de concurrentie hebben de mannen nu een voorsprong van 6 punten op de nummer 2 RVV uit Katwijk.

Volgende week is deze ploeg onder andere de tegenstander van de heren, niet voor de competitie, maar in het nationale bekertoernooi. Heeft u tijd over? Kom dan een kijkje nemen in Enkhuizen waar de mannen ook aantreden tegen topdivisionisten PDK Huizen en thuisclub Madjoe.

gh @ VoV, verslag door Joël van der Schans, foto Peter van Zijl.