Vlotte bekerzege voor Eurosped vs. Ledûb

VoV, 24-01-2022. 4:00 uur. Eurosped heeft het weekendje Zuid-Nederland met twee zeges zonder set verlies afgesloten. Zaterdagavond werd het competitieduel tegen Voltena met 0-3 gewonnen (zie ons verslag van gisteren) en zondag stapte de ploeg van Petra Groenland na een 0-3 zege in de Nevobo beker tegen Ledûb van het veld. Deze partij leverde de Eredivisionist geen noemenswaardige problemen op, al had Ledûb een paar sterk fases waarin ze hun gasten scorend goed bij konden houden.

Al vlot in de eerste set nam Eurosped afstand naar 1-6 en 3-9, waarna even later een serie van vijf punten het verschil naar 5-14 tilde, time out Ledûb. Charlot Vellener scoorde met een tweede bal en won een duel aan het net (7-16). Driepunters van Ledûb (van 7-16 naar 13-16 en van 11-20 naar 14-20) lieten zien dat de thuisploeg ook bij een forse achterstand de moed niet opgaf. Ook in de finale van de set niet toen 14-22 werd veranderd in 17-22 en Petra Groenland haar team voor een time out naar de kant haalde. De set werd door Eurosped met een snelle midaanval en een kill-block afgemaakt (18-25)

In set twee nam Ledûb een 3-2 voorsprong, waarvan ze overigens maar even konden genieten (3-5, 4-8). Ledûb bleef voor een goed resultaat knokken en op ogenblikken dat het bij Eurosped even wat minder ging, Eurosped even gas terugnam, was de thuisploeg present om een inhaalslag te plegen, zoals naar 10-11. De 10-14 werd 12-14, bij 13-19 ging Ledûb voor de tweede keer de time out in en herpakte zich nog eenmaal. Ze kwamen terug naar 20-23, time out Eurosped, en ook het eerste punt na de pauze was voor hen (21-23). Verder liet Eurosped het niet komen, met een midaanval werd de set vervolgens met 21-25 binnengehaald.

In de derde doorgang pakte Ledûb in de beginfase ook een voorsprong (3-1, 4-3) en kon daarna een 4-6 achterstand bij 6-6 goedmaken, waarop ze tot 9-10 in het spoor van hun gasten konden blijven. Een serie van vier bracht het verschil bij 9-14 op vijf punten. Die voorsprong behield Eurosped tot aan 12-17, waarna een serie van vier van Ledûb het oorspronkelijke verschil van één puntje bij 16-17 herstelde. Lisanne Baak leverde een kill-block voor 16-18 af, Evie van Kerkvoorde scoorde het breakpoint voor de 16-19.

Ledûb haalde met een omloopbal de serve terug (17-19), maar verloor de tegenstander in de volgende twee servebeurten naar het eind van de set uit zicht. De 17-19 werd 17-22 en de 19-22 ging via een score van Anneclaire ter Brugge en een uitgeslagen aanval van Ledûb naar 19-25.

In de achtste finale speelt Eurosped deze week uit tegen Sliedrecht Sport Dames 2, dat koploper in de Topdivisie B is.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Eurosped.