VNL-dames, de andere duels op dag 2.

VoV, 27-05-2021. 4:33 uur. Op de tweede dag in Rimini werd niet van het stramien van Europa vs. Europa, Azië vs. Azië en Amerika vs. Amerika afgeweken. Dat zal ook vandaag, op de laatste dag van de eerste dames driedaagse nog zo zijn. Daarna krijgen we de koppeling van teams uit verschillende continenten (en speelstijlen) tegen elkaar.

Gisteren stonden na Nederland vs. Duitsland (2-3) op de tweede dag van de VNL de onderstaande wedstrijden in Rimini op het programma:

12:00 uur Thailand vs. Korea. De twee verliezers van de eerste dag bij de Aziatische derby’s. Thailand bleef opnieuw zonder zege, de eerste set wisten ze nog te winnen (25-15), maar daarna ging het voor hen helemaal de verkeerde kant op. Met 13-25, 18-25 en 17-25 haalde Zuid-Korea de volle buit binnen. Zonder hun sterspeelster Kim. Park was bij Korea met 22 punten de topscorer, de 51 om 78 eigen punten spraken heel erg in het voordeel van Korea.

13:00 uur. China vs. Japan. (foto boven) De winnaars van gisteren bij hun confrontaties tegen hun bovenstaande Aziatische tegenstanders. Met een demonstratie aan de snelle Aziatische verdedigingskunsten. China kreeg een gevoelige tik om de oren. Met 0-3 gingen ze van het veld, drie keer bleven ze beneden de twintig punten. Totaal 13, 19 en 17 punten per set kreeg de Olympisch kampioen van Rio mee. Ishikawa scoorde de meeste punten voor Japan, totaal 18.

China: ”We zullen als team beter moeten gaan spelen en individueel beter moeten blokkeren en serveren om in de volgende duels succes te hebben. Japan verdedigde heel veel en kon in de tegenaanval vele punten maken.”

15:00 uur: België vs. Rusland was bijna in een stunt geeindigd. Onze Zuiderburen, speelden zich naar een 2-0 voorsprong via setwinsten met 25-23 en 25-21. In de tweede set konden ze na 21-20 doordrukken. Maar vanaf de derde set sloeg de wedstrijd om in het voordeel van Rusland. Eerste pakten ze de derde set (na 8-16, 14-16 en 17-21) met 19-25.

Ook de vierde set eindigde met die score na 10-18, en 18-23. In de tiebreak blokkeerde Rusland zich met drie blokpunten op rij naar van 6-9 naar 6-12 en wonnen vervolgens met 8-15. Britt Herbots had het vizier op scherp staan en scoorde 29 keer, Goncharova kwam voor Rusland tot 23 punten.

Britt Herbots: “We waren zonder enige winst-verwachting aan de wedstrijd tegen het sterke Rusland begonnen, maar knokten ons naar een 2-0 voorsprong. Daarna maakte o.a. invalster Fedorovtseva het verschil in hun voordeel.”

Onder  DEZE LINK  staat een iets meer dan 4 minuten durende samenvatting met highlights van dit duel.

16:00 uur: Servië vs. Polen. Twee teams die het toernooi begonnen met een vijfsetter, tegen elkaar. Servië verloor die, Polen won die. Gisteren was het in vier sets klaar, daarvan won Servië er drie en Polen één. In cijfers 20-25, 25-17, 25-18 en 25-21. Bij Servië was Caric net als eergisteren de topscorer, nu met 21 punten, Stysiak kwam tot 15 punten, Smarzek tot 10.

18:00 uur: Brazilië vs. Dominicaanse Republiek ging in de eerste set tot aan 20-19 gelijk op, toen sloeg Tandara en een ‘dankjewel’ score het verschil naar drie punten, waarop de 25-20 zege volgde. In de andere twee sets (25-13 en 25-17) bleef Brazilië dominant en behaalden een ruime en vlotte 3-0 zege. Fé Garay en Tandara scoorden elk een dozijn punten voor de Braziliaanse dames, Martinez en Gonzalez kwamen voor de Dominicaanse Republiek ieder op een half dozijn.

Onder DEZE LINK staat een bijna 4 minuten durende samenvatting met highlights van dit duel.

19:00 Turkije vs. Italië: De andere twee teams die al op de eerste dag fors aan de bak moesten met een vijfsetter, die Turkije won en Italië verloor. Turkije was gisteren de betere ploeg, met 3-0 haalden ze de volle buit binnen. Via de setwinsten 25-13, 25-23 en 25-16. Alleen in de tweede set was er sprake van een nipte ontknoping.

Blok en serve (10 om 2 punten) en foutenlast (15 om 22 scores voor de tegenpartij) waren mede doorslaggevend voor de winst. Hande en Eda Erdem werden bij Turkije met een dozijn punten topscorer, Nwakalor scoorde de meeste punten voor Italië, totaal 9.

21:00 uur: USA vs. Canada. Amerika bleef Canada in de eerste set maar nipt met 26-24 de baas, daarna was het met 25-15 en 25-10 snel gedaan met de weerstand van de geografische bovenburen. Blok (10 om 2), aces (4 om 0) en aanval (48 om 29) waren allemaal heel veel in het voordeel van USA. Topscorer Drews scoorde 20 keer voor Amerika, van Ryk werd de topscorer bij Canada met 13 punten. Hill, Bartsch, Larson, Thompson en Coutney bleven bij USA aan de kant.

De stand na dag 2, met vermelding gewonnen wedstrijden en behaalde punten is nu:

• 01 t/m 04: Japan, USA, Brazilië (allen 2-6), Rusland 2-5.
  • 05 t/m 08: Turkije 2-5, Nederland en Servië 2-4, Korea 1-3
  • 09 t/m 12: China 1-3, Polen en Duitsland 1-2, Italië 0-1.
  • 13 t/m 16: België 0-1, Thailand, Canada en Dominicaanse Republiek (allen 0-0)

Vandaag speelt Oranje om 12:00 uur tegen Rusland.