Vizier op volleybal

 

VNL-heren: Abdel-Aziz drie keer de beste

VoV, 12-07-2022. 1:52 uur. Op de persoonlijke ranglijsten van de poulefase van de VNL-competitie staat diagonaal Nimir Abdel-Aziz drie keer als beste genoteerd. Hij is de topscorer, de beste aanvaller en scoorde de meeste aces. Verder waren er voor Nederlandse spelers geen podium plaatsen te noteren.

Nimir Abdel-Aziz scoorde totaal 231 punten, waarmee hij met afstand de topscorer van de poulefase werd. Amin Esmaeilnezbad van Iran werd tweede met 193 punten, evenveel als Yuji Nishida. Als de tweede Nederlander finishte Bennie Tuinstra, die met 102 gescoorde punten op de 28ste plaat uitkwam.

De top drie bij de aanvallers bestaat uit hetzelfde trio als dat van de topscorerslijst, ook in dezelfde volgorde.  In aantallen is de score 191, 169 en 156 per persoon, hun scoringpercentage bedroeg 51,7, 54,1 en 57, 1 procent. Bennie Tuinstra bezet hier de 30ste plaats met 83 aanvallende punten en een succespercentage van 42,7%.

Nimir Abdel-Aziz serveerde ook de meeste aces, totaal 30. De Japanners Yuki Ishikawa en Yuji Nishida kwamen op de tweede en derde plaats met 29 en 27 directe punten uit de opslag. Bennie Tuinstra scoorde 14 aces en werd daarmee 14de.

Blokkerend had de Bulgaar Svetoslav Gotsev het vaakst succes, hij maakte totaal 35 blokpunten. Flavio Resende van Brazilië bleef er acht bij hem achter en werd tweede, Agustin Loser van Argentinië sloot de poulefase met 26 blokpunten af. Fabian Plak had 17 keer blokkerend succes en we vinden hem daarmee terug op de 14de plaats.

Bij de spelverdelers werd de Bulgaar Georgi Seganov volgens de cijfers de beste. Bruno Resende van Brazilië en Simone Gianelli van Italië kwamen op de tweede en derde plaats. Wessel Keemink stond als 15de op deze ranglijst.

Bij de diggers en de recievers dezelfde nummer één. Namelijk Santiago Danani van Argentinië. En ook dezelfde nummer drie in de persoon van Julian Zenger van Duitsland. Tomohira Yamamoto van Japan kreeg het ‘zilver’ bij de diggers en Lorenzo Pope van Australië kreeg dezelfde fictieve medaille bij de recievers. Robbert Andringa kwam bij de diggers net naast het podium met zijn 4de plaats, bij de recievers werd hij ook de beste Nederlander op de 14de plaats.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB, Nimir Abdel-Aziz.