VNL-heren: Frankrijk na derde zege koploper

VoV, 11-06-2022. 5:31 uur. Op de derde dag van de NVL-competitie in Ottawa was er in Ottawa een 3-0 zege van Frankrijk vs. gastland Canada  (foto boven). Via de setstanden 25-16, 25-23 en 25-21. Aanvallend (37 om 27 punten) en in de foutenlast (21 om 26 punten) haalde de Olympisch kampioen zijn voordeel. Midspeler Chinenyeze van Frankrijk werd met 15 punten topscorer. Maar van Canada kwam tot 12 treffers.

Een 3-2 zege was er voor Servië tegen Argentinië. Na twee en vier sets kantelde de wedstrijd volkomen. De eerste twee sets gingen met 25-16 en 25-18 naar de Serven, de volgende twee met 17-25 en 12-25 naar de Zuid-Amerikanen. En toen alle kruitdampen na de tiebreak waren opgetrokken stond er een 15-6 eindstand voor de vijfde set op het scorebord. Argentinië had de betere eigen score (65 om 72), maar ook de hogere foutenlast voor de rest van de totale punten. Palonsky van Argentinië werd met 18 punten de topscorer van de partij.

Bulgarije vs. Duitsland eindigde in een 2-3 zege voor onze oosterburen. De 1-2 voorsprong in sets konden ze in de vierde set niet in winst veranderen, daarvoor hadden ze de tiebreak nodig. Setstanden 20-25, 25-22, 16-25, 25-20 en 10-15. Nikolov werd met 23 punten topscorer, Fromm van Duitsland kreeg er 21 achter zijn naam.

In Brasilia beten de Oranje mannen tegen Iran het spits af, het verslag van dit duel, dat met 0-3 door Oranje werd gewonnen, staat reeds op VoV.

Japan vs. USA (foto boven) was een vroege topper als we naar de stand kijken. Beide teams waren na twee wedstrijden nog ongeslagen en beide wilden dat vooral zo houden. Met 28-26 in de vierde set kon Japan de tiebreak uit het vuur slepen, nadat de eerste drie sets in 25-17, 15-25 en 21-25 waren geeindigd. Die beslissende vijfde set ging met 9-15 naar USA, dat dus met 2-3 won. Drie spelers scoorden 20 keer, te weten Russel en Ensing van USA en Miyaura van Japan.

Bij Australië vs. Slovenië ging het erom welke ploeg de eerste zege van deze VNL-editie zou behalen. Dat werd Slovenië via de setstanden 22-25, 20-25 en 21-25. Dus met 0-3. Aanval en blok zorgden voor het verschil. Mozic van Slovenië werd met 17 treffers topscorer.

De stand is nu met vermelding gewonnen wedstrijden en behaalde punten, waarbij niet alle ploegen evenveel wedstrijden speelden:

• 14> t/m 16> China, Canada en Australië 0-0

Oranje heeft vandaag geen wedstrijd verplichtingen, morgen spelen ze hun laatste wedstrijd in Brasilia tegen Australië.