Vizier op volleybal

 

VNL-Heren: Persoonlijke statistieken na 2 rondes

VoV, 28-06-2022. 5:00 uur. Nadat er twee van de drie rondes gespeeld zijn in de VNL-2022 editie laten we de persoonlijke statistieken van de spelers in de top van de diverse scorende onderdelen de revue passeren. Hoe doen de Nederlanders het? En zijn de persoonlijke ranglijsten ook een projectie van de teamstanden. Om met dat laatste te beginnen, neen dus.

Alleen Japan is goed vertegenwoordigd, van USA staat de spelverdeler Joshua Tuaniga in de top drie van de beste spelverdelers, maar van Frankrijk en Polen, de twee koplopers uit de stand, heeft geen enkele speler een top 3 notering. Daar is het dan dus de teamprestatie die tot het succes tot nu heeft geleid. Opvallend de goede persoonlijke noteringen van Argentijnse en Bulgaarse spelers.

Om met de topscorers te beginnen. De meeste punten tot nu werden gemaakt door Nimir Abdel-Aziz, hij scoorde er totaal 142, dat zijn er 6 meer dan Bruno Lima van Argentinië en 9 meer dan Yuji Nishida van Japan. Bij de topscorers staat Bennie Tuinstra op de 22ste plaats met 78 treffers.

Niet vreemd dat bij de aanvallers nagenoeg dezelfde namen hoog genoteerd staan. Ook hier voert Nimir Abdel-Aziz de lijst aan met 119 punten, ééntje meer dan Bruno Lima van Argentinië en 6 meer dan Esmaeilnezhad Amin van Iran. Na Abdel-Aziz is wederom Tuinstra de beste Nederlander, we vinden hem terug op de 21ste plaats met 65 aanvallende punten.

Bij de ranglijst met de meeste blokpunten gaan Gotsev Svetoslav (Bulgarije) en Agustin Loser (Argentinië) met 20 punten aan de leiding. Flavio Resende van Brazilië bezet de derde plaats, hij blokkeerde een punt minder bij de tegenstander tegen de vloer. Op de 17de plaats staat Fabian Plak, hij slaagde er 11 keer in om een aanval van de tegenpartij in een Nederlands punt te veranderen.

Twee Japanners spelers voeren de lijst aan van spelers die de meeste aces hebben gescoord. Yuji Nishida en Yuki Ishikawa kwamen tot respectievelijk 19 en 18 directe punten uit hun opslag. Derde op dit podium is Nimir Abdel-Aziz met 17 aces. Fabian Plak en Bennie Tuinstra bezetten de 19de en 20ste plaats met ieder 7 aces.

Argentinië heeft met Matias Sanchez tot nu de beste spelverdeler in de ploeg, Bulgarije heeft met Georgi Seganov de op één na beste en op de derde plaatst staat de Amerikaan Joshua Tuaniga. Wessel Keemink vinden we terug op de 13de plaats.

Danani Santiago van Argentinië staat bij de ‘diggers’ op de eerste plaats, bij de ‘recievers’ is hij de op één na beste achter Martin Atanasov. Tomohiro Yamamoto van Japan is de nummer twee bij de ‘diggers’, derde is Julian Zenger van Duitsland. Robbert Andringa bezet de 6de plaats, Gijs Jorna is 7de en Bennie Tuinstra 17de. De Bulgaar Aleksander Nikalov staat bij de ‘recievers’ op de derde plaats, Gijs Jorna is daar 19de.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB, Nimir Abdel-Aziz.