VoCASA bedwingt koploper Sliedrecht Sport

VoV, 14-01-2018. 9:14 uur. De topper in de Topdivisie bij de mannen tussen het Nijmeegse VoCASA, tweede op de ranglijst, en de bezoekende koploper Sliedrecht Sport leverde de thuisploeg een heldere 3-0 zege op.

Sliedrecht moest buigen, maar deed dat niet zonder slag of stoot. De eerste set ging met 25-22 naar VoCASA, in de tweede hadden de bezoekers een prima uitzicht op setwinst, dat ging echter na een aantal geslaagde blokkeeracties van VoCASA in de finale niet door. Toen Sliedrecht in de derde set van een 18-12 achterstand terugkwam leek de wedstrijd een vervolg te gaan krijgen met een vierde set. Echter bij de big points was VoCASA opnieuw efficiënter en pakte de set met 25-21.

Er waren nog twee wedstrijden die in drie sets beslist werden. Kenders Bouw DIO Bedum had weinig problemen met De Witte Olhaco. De ploeg uit Hoogeveen kreeg 16, 13 en 21 punten mee op hun terugreis, waarmee door DIO dus de uitnederlaag was rechtgezet. Pelster / Cito verraste middenmoter Volley Tilburg en begon het nieuwe jaar zoals het oude was afgesloten. Met een zege zonder setverlies. Via 25-22, 25-20 en 25-18 bleef Volley Tilburg met lege handen. Met deze zege deed Cito goede zaken voor de stand, aangezien hun directe bovenburen Olhaco en Webton verloren.

Compaen en Webton streden keihard voor ieder punt.  En die strijd duurde vijf sets, waarna Compaen met de meeste buit van het veld stapte. Ze wonnen de oneven sets met 25-20, 25-18 en 15-13, de even waren voor de bezoekers uit Hengelo. Met 16-25 en 19-25. Een strohalm uit de schoof, waarin er nu nog tien zijn samengebonden.

AH van Mierlo Reflex wist het bezoekende HLB van Daal / DS naar een 2-0 achterstand te spelen, maar die voorsprong via 25-21 en 25-18 konden ze niet omzetten in de volle puntenbuit in drie of vier sets, DS kwam met 22-25 en 21-25 weer naast hen en ging er met 14-16 voorbij.

In de stand blijft Sliedrecht Sport ondanks het verlies nog wel ruim koploper. Ze staan op 12-30 en VoCASA heeft 12-25. DIO, dat twee wedstrijden minder speelde staat op 22 punten. Reflex heeft hetzelfde aantal uit 12 wedstrijden. In het linker rijtjes staan verder van Daal (12-20) en VCV (11-15), dat zonder te spelen een plaats klom.  Volley Tilburg is met 11-15 zevende, dan volgen Cito (11-13), CAS-CRM (11-13), Webton (12-13), Olhaco 12-11 en Compaen (12-8), dat de rij sluit.