VoCASA D1: Superdivisie here we come

VoV, 16-04-2024. 5:04 uur. Afgelopen zaterdag speelden wij onze laatste (thuis)wedstrijd van dit seizoen! We speelden tegen TiMAX DeVoKo D1 en dit beloofde voor ons beiden een spannende wedstrijd te worden… Als wij deze wedstrijd 3 punten zouden pakken, zouden we namelijk promoveren naar de Superdivisie!!! ⚠️Spoiler alert⚠️ Dat is ons gelukt!

We gingen de eerste set met volle moed en vertrouwen in. En wat begonnen we goed!! Met behulp van een Super-service-serie van Anneloes startten we de set met een voorsprong van 7-3. Deze voorsprong werd zelfs nog groter toen Sanisha aan service kwam! Samen met een aantal super blocks, smashes en verdedigingen kwamen we met 8 punten voor te staan; 16-08! We bleven in deze goede flow en wonnen de eerste set met 25-19!!

Nog 2 te gaan…😈

De tweede set verliep aan het begin erg gelijk op tot een stand van 8-8. Maar wij gingen hierna harder vechten en pakten toch weer de voorsprong, 13-8. We behielden de rest van de set deze voorsprong. DeVoKo wist wel een beetje terug te komen, maar wij liepen verder en verder uit door super veel mooie acties aan onze kant. We wonnen deze set met 25-17!

NOG 1 TE GAAN…🥳

Deze set begonnen we met een kleine achterstand van op een gegeven moment 4-9. De spanning was om te snijden, maar we herpakten ons goed en kwamen terug tot een gelijke stand! Toen kwam Sanne aan de service en mede hierdoor liepen we uit tot 18-10!! Wat een laatste wedstrijd heeft onze captain gespeeld, met nog ff een mega servicereeks als afsluiter van haar achtjarige VoCASA Dames 1 carrière!

Ook nu hielden we de voorsprong vast en wonnen we deze set met 25-15! Dat betekent; 3 PUNTEN, en dat betekent; promotie naar de SUPERDIVISIE!

Na deze, niet Top maar Super wedstrijd 😜, was het tijd om iedereen te bedanken. Van de sponsoren die ons geholpen hebben dit seizoen, naar de staff en speelsters die weggaan. We hebben afscheid genomen van onze trainer/coach Jaapjan, onze teammanager Henk, onze aanvoerster en passer-loper Sanne en onze midden Ruth.

Jullie zijn geweldig en we gaan jullie heel erg missen!! Daarnaast hebben we deze winst en natuurlijk onze promotie goed weten te vieren.

Maar, nu tijd voor rust en op naar het avontuur dat volgend seizoen met zich mee gaat brengen. #HUPPAARS💜

gh @ VoV, verslag van Yinthe Baksteen. VoCASA D1. Foto via Lotte van Hal.