VoCASA D1 verliest spannende vijfsetter van koploper

VoV, 18-03-2022. 13:13 uur. In de paarse hal… licht aan, DJ Michiel in the house, volle tribune… GAME TIME!  De derde wedstrijd, van de drie wedstrijden in twee weken, tegen een team uit de top 3 van de competitie… Eerst US (3de), toen Sliedrecht (2de) en woensdag avond: SOMAS/Activia (1ste). De tweede wedstrijd van een vol wedstrijdprogramma deze week (3 wedstrijden: za 12 maart -woe 16 maart – za 19 maart).

Zou het die rode kleur shirts van SOMAS/Activia Dames 1 zijn geweest, waardoor we zo fel van start gingen? Als stieren, afgaand op een rode doek? 🐂🛑 Wie zal het weten, maar we gingen er in ieder geval vol voor! Na de misser van zaterdag tegen Sliedrecht, was het tijd om te vlammen! 🔥 Voor degenen die deze wedstrijd hebben gemist: we nemen je even mee in het spektakel.. 😎

De eerste set begonnen we overtuigend, speelden we ons eigen spel, hadden we een goede verdediging en haalden veel ballen van de grond. We zetten lange rally’s neer, die meerdere keren onze kant op werden gehaald. Marloes verzorgde een goede verdeling van de set-ups en de aanvallers maakten het af met harde aanvallen! We hadden meerdere servicereeksen van Eva, Yvette, Rian, Nikki, Marloes, die ons hielpen om deze eerste set binnen te halen met 25-18! 🥳

In de tweede set begonnen we met een fikse achterstand (0-7, oepsie🙃) en lieten we SOMAS veel meer in hun spel komen. We maakten meer eigen fouten en pas richting het einde van de set, brachten we ons spel wat meer terug. Sanne en Anne hadden nog een servicereeks, maar met 14-25 ging deze set toch naar SOMAS.

De derde set ging van begin tot eind gelijk op en er ontstonden weer veel lange rally’s. We haalden veel van de grond en onze aanvallers hadden hun kracht weer gevonden. Helaas voor ons stond SOMAS ook als een malle te verdedigen en sleepten ze de set naar zich toe (22-25).

De vierde set liep tot 12-12 ook gelijk op. Daarna liepen we uit met een voorsprong van 2 tot 4 punten. We waren bloedfanatiek, vierden elke punt alsof het ons laatste was en de sfeer in de hal was niveau eindbaazz! Sanne eindigde de set nog met vier goede services en daarmee haalden we de set binnen met 25-18… VIJF SETTER ALARM! 🚨😈

De vijfde set was een rollercoaster! Met een 2-6 achterstand leek de set al een kant op te gaan. Maar, met wat wissels, een servicereeks van Nikki en onze leftie (die geen linkspoot is) Joëlle en een goede servicepass van onder andere Yvette, stonden we weer gelijk, 12-12! Wat een spanning en sensatie op deze late woensdagavond wedstrijd! Het was ontzettend spannend en met wat kill-blocks van beide kanten ging het gelijk op tot 14-14. Een harde aanval gevolgd door een goede serve van SOMAS, zorgde er uiteindelijk voor dat de set toch naar met 14-16 naar de Dames uit Sint Anthonis ging. Daarmee is de winst na deze spannende vijfsetter, met 2-3 voor SOMAS/Activia Dames 1.

Morgen mogen we alweer spelen! We spelen dan namelijk ons laatste thuiswedstrijd van dit seizoen, om 17:00 tegen Volley Tilburg Dames 1. Dit is tevens de laatste thuiswedstrijd voor onze trainer/coach Goran en twee speelsters.

Komen jullie ons, en in het speciaal: bovengenoemde drie toppers, een onvergetelijke laatste thuiswedstrijd van seizoen ‘21-‘22 bezorgen? Wij gaan sowieso weer maximaal ons best doen en er een topper van maken! Tot morgen in de mooiste Paarse Hal van NIJMEGEN! #HUPPAARS 🥳🤩💜

gh @ VoV, verslag van Lotte van Hal, VoCASA Dames 1. Foto John van Geenen.