Vizier op volleybal

 

VoCASA laat de punten onder de kei van Amersfoort

VoV, 17-10-2021. 11:00 uur. Golfbewegingen, dat beschrijft de wedstrijd van vandaag het best. We speelden met veel ups en downs, waardoor we ons basisspel niet constant genoeg vast konden houden. Daarnaast verdedigde Keistad als een kei en hebben ze overall goed gespeeld. De punten zijn in Amersfoort gebleven na een verlies van 3-1 in sets.

Iedereen had zin in de wedstrijd en met de auto’s van ZIJM kwamen we aan in Amersfoort. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, in een ruime sporthal, met wat #huppaars publiek op de tribune. We hebben deze week hard getraind en stonden klaar voor de strijd.

In de eerste en tweede set tegen ITC Groep/AVV Keistad Dames 1, stond onze passlijn goed. De passers hebben hier over het algemeen een goed begin gemaakt om punten te kunnen maken. Het scoren lukte daarentegen minder goed, mede door de goede verdediging aan de andere kant. Veel lange rally’s en het punt viel niet altijd aan onze kant. Daarnaast speelde Keistad goede tactisch geplaatste ballen en konden onze verdedig- en duikkunsten deze niet allemaal van de vloer houden. In onze blokkering was er wat moeite om de bloksetting aan te passen op het spel van de tegenstander. De go-go-gadget armen moeten weer even goed afgesteld worden.

Tijdens de eerste set kreeg Kristel helaas een bal in haar gezicht van een enthousiaste aanvaller aan de andere kant. Laten we zeggen dat de watten en neustampons in de EHBO-tas even aangevuld moeten worden, maar ze heeft gelukkig wel door kunnen spelen. Halverwege de tweede set kwam Yvette het veld in met heel veel goede en strijdlustige energie. Ze heeft deze strijdlust meegenomen in haar service, had een zeer welkome servicereeks en ze ging er vol voor. Er is door iedereen hard gewerkt en de energie was er wel, maar de uiteindelijke uitkomst was wat minder. De eerste en tweede set gingen beide met een stand van 25-21 naar Keistad.

Na lang gelijk op te gaan in de derde set (tot en met een stand van 21-21), kon deze set binnen gesleept worden met een stand van 21-25! Doormiddel van een aantal mooie scorende aanvallen, een stabiele service van Kristel en veel strijdlust was er setstand technisch weer ruimte om nog te kunnen winnen. Op naar de vierde set met goede moed!

We startten de vierde set met een 0-4 voorsprong en stabiele service van Sanne. Daarna liep het tot een stand van 13-13 weer erg gelijk op. We wisselden ons spel af met scorende aanvallen en goede verdedigingsacties, maar ook met wat onnodige fouten aan eigen kant.

Helaas bleek dat we het onszelf net wat te moeilijk hebben gemaakt. Ten opzichte van vorige week hebben we wel wat stappen gemaakt, maar we moeten de punten toch achterlaten in Amersfoort. Zuur, maar we gaan er volgende week weer vol voor om meer goede stappen te maken!

We spelen volgende week drie wedstrijden in Denekamp, tijdens de tweede ronde van de nationale beker. De eerste wedstrijd spelen we om 15:00 tegen onze poule-genoot: SOMAS/Activia Dames 1. De tweede wedstrijd spelen we om 16:30 uur tegen Timax/ DeVoKo Dames 1 (1ste Divisie) en de derde wedstrijd van de bekerronde dag, spelen we om 18:00 tegen Seesing Flex | Longa ‘59 Dames 1 (2de Divisie). We gaan weer flink aan de bak, hard trainen en ons eigen spel neerzetten. Zien we jullie in Denekamp?

#HUPPAARS💜

gh @ VoV, verslag van Lotte van Hal, VoCASA Dames 1. Foto VoCASA.