VoCASA morst puntje, VCN niet

1617teamfoto vocasa

VoV, 18-12-2016. 8:17 uur. Rode lantaarndrager Rijswijk kon het ook deze week niet bolwerken en zag tegenstander Gabberted.com VCN met een 0-4 (11, 16,  20, 10) zege vertrekken. VCN nam daarmee de tweede plek van VoCASA over, dat thuis tegen Zaanstad een setje morste. Drie waren er ruim voor de Nijmegenaren (16, 17, 19), maar de derde ging met 22-25 naar de bezoekers. Omdat koploper Spaarnestad een welverdiende vrije volleybaldag had konden VCN en VoCASA terrein goedmaken.

De stand aan kop is nu Spaarnestad 12-45, VCN 11-40 en VoCASA 10-39.

In de strijd om lijfsbehoud stonden in Velden de plaatselijke VCV en de bezoekende Fysiotherapie Scheepjeshof  VCV uit Veenendaal tegenover elkaar. De nummers tien (10-14) en elf (10-7) van de ranglijst. Afstand nemen of aanklampen daar ging het om in deze tien punten wedstrijd. Het werd afstand nemen door de thuisploeg uit Velden, na de 3-1 kwamen zij op 11-18 en hun gasten op 11-8.

VC Velden begon de wedstrijd met een 25-23 zege in de eerste set, Veenendaal maakte via 18-25 gelijk. De 25-18 en 25-16 daarna bezegelden het lot van de bezoekers, die in 2017 heel hard aan de bak zullen moeten om het opgelopen verschil in de stand weer ongedaan te maken.

Volley Tilburg won met 3-1 van Ledub, daarvoor moesten ze in een set wel een huzarenstukje uithalen. Een 18-24 achterstand werd nog omgezet in 26-24 winst. Sliedrecht Sport II nam thuis tegen Eetcafé ’t Centrum Thor een 2-0 voorsprong (25-18, 25-21) maar kon daarna de wedstrijd niet winnend afmaken. Thor stelde verlies uit (23-25), pakte een puntje (21-25) en daarna de zege (11-15).

De stand na de top drie is Volley Tilburg 10-31, Sliedrecht II 11-30, Ledub 10-27, Thor 10-27, Stravoc 11-24, Zaanstad 10-23, Velden 11-18, VCV 11-8 en Inter Rijswijk 9-3.