VoCASA trakteert TTP op 0-3 nederlaag

VoV, 14-01-2021. 4:00 uur. TTP speelde gisteravond de eerste wedstrijd van het seizoen, VoCASA had afgelopen weekend een zware dobber te verhapstukken in Groningen tegen Lycurgus, waarin ze alleen in de tweede set lang meekonden met de thuisploeg en goed weerstand konden bieden. Die set zal hen het houvast moeten geven voor een goede prestatie tegen TTP, dat zoals gezegd aan hun eerste duel begon. Ze kwamen afgelopen weekend niet in actie vanwege het overlijden van trainer/coach Olaf Ratterman van tegenstander Bielderman Koetsier/SSS, dat duel werd tot nadere datum uitgesteld.

Bij VoCASA was diagonaal Tom van Steenis de scorende uitblinker met belangrijke punten op dito momenten. De ploeg van trainer/ coach Arjen Schimmel pakte van meet af via van Steenis en Duco Krook het initiatief (1-4). Bij 8-8, na twee kill-blocks was TTP er weer naast, en in de daaropvolgende fase konden ze steeds geringe achterstanden (8-10, 10-12) gelijktrekken.

Na de time out op 12-12 liep VoCASA uit naar 12-15 en 13-18. Opnieuw had van Steenis daarin zijn aandeel. Mees blom overigens ook. Fouten over en weer zorgden voor een 18-21 tussenstand, bij 22-23 haalde Schimmel zijn ploeg naar de zijlijn. Van Steenis zette de gasten op setpoint, twee foutserves beslisten daarna de set (23-25).

In de tweede set had VoCASA opnieuw de betere start (1-4, 3-6), zag echter TTP bij 7-7 langszij komen. Martijn Brilhuis liet in de fase daarna menig puntje noteren en hield de talenten tot aan 10-10 op gelijke hoogte met de gasten. Luuk Hofhuis en Yannick Bak scoorden de side out punten bij 12-13 en 14-14. Een uitgeslagen VoCASA aanval zorgde voor 16-16.

Mees Blom en Tom van Steenis maakten het verschil naar 17-19, uitgeslagen aanvallen maakten gelijk. Op de demarrage naar 19-23 moest TTP het antwoord schuldig blijven, na de VoCASA foutserve besliste Tom van Steenis met twee punten de set en bracht zijn ploeg met 0-2 aan de leiding.

In de derde set kende een spannende de ontknoping. VoCASA had zich in de loop van de set (6-10 na 2-7) een voorsprong opgebouwd maar zag die gaandeweg de set weer slinken. In de slotfase ging het er voor TTP om in de wedstrijd te blijven met mogelijk kans op een tiebreak, terwijl de gasten uiteraard het pleit in drie sets wilden beslissen. VoCASA trok in een uitermate spannende eindfase met 26-28 aan het langste eind, opnieuw was het Tom van Steenis die het laatste en winnende punt binnensloeg.

VoCASA klimt van de laatste plaats naar de derde (2-3) achter Draisma Dynamo (2-6) en Amysoft Lycurgus (3-6). Ook in dit duel kon de livescore de livestream niet bijhouden. Terwijl de livestream afgelopen was, was de wedstrijd volgens de livescore nog niet gestart. We kunnen u dus geen persoonlijke- en teamscores mededelen.

Trainer/ coach Arjen Schimmel meldde kort en bondig na de zege: “Ritme nog niet optimaal, maar het begint te komen.”

gh @ Vizier op Volleybal. Teamfoto VoCASA.