Voerendaal sterkste in topper 1B

VoV, 19-11-2017. 7:11 uur. Het topduel in de eerste divisie B bij de mannen tussen VC Voerendaal en Inter Rijswijk II is in een 3-1 zege voor thuisploeg Voerendaal geëindigd. Voor Rijswijk II betekende dit de eerste nederlaag van het seizoen en tevens het verlies van de tweede plaats op de ranglijst.

Voerendaal kon de volle buit niet binnenhalen, na drie gewonnen sets moesten ze in de vierde het bonuspunt aan de gasten laten. De eerste set was de spannendste, die ging met 26-24 naar de thuisploeg, daarna pakten ze met 25-17 en 25-20 de 3-0 voorsprong en de winst van de wedstrijd.  Rijswijk II beloonde zich daarna nog met 22-25 voor hun inzet om zo toch nog één puntje aan het uitduel over te houden.

Bij Zaanstad II vs Next Volley was de thuisploeg twee sets oppermachtig, de eerste wonnen ze met 25-14 en de vierde met 25-11, nadat Next Volley de spanning via 28-30 in de derde set in de wedstrijd had kunnen houden. Meer zat er echter voor de ploeg uit Dordrecht niet in, omdat ze de tweede ook al met 25-21 hadden verloren.

De stand in 1B: VCN 7-32, Voerendaal 7-25, Rijswijk II 7-24, Zaanstad 8-20, Velo 7-19, Sliedrecht II 7-18, VVU 7-17, VC Krimpen 7-16, Next Volley 8-15, Taurus 7-13, Peelpush 7-12 en Skunk 7-4.

In de Eerste Divisie A is het Ecare Apollo 8 niet gelukt in de thuishal in Borne de eerste winst van het seizoen te behalen. VV Alterno gaf de ploeg in de eerste drie sets geen schijn van kans. Met 17-25, 16-25 en 15-25 haalden ze alvast de winst binnen, waarna er om het bonuspunt een harde strijd werd geleverd. Uiteindelijk ging de winst ervan met 24-26 mee naar Apeldoorn.

De stand in 1A nu alle teams 7 wedstrijden hebben gespeeld:  Donitas 29, Dynamo II 25, Keistad 23, Sudosa – Desto 21, Set-Up 20, EVV 19, Alterno 17, VC Zwolle 16, Sovoco 14, Avior 13, Scylla 10 en Apollo 3.