Volle buit voor Apollo 8 Heren 1

VoV, 24-09-2018. 8:33 uur.  Afgelopen zaterdag was het voor Heren 1 eindelijk zover: de eerste competitiewedstrijd in de 2e divisie stond op het programma. Na een goede voorbereiding, waarin afgelopen week competitiegenoot Voorwaarts met 4-0 werd verslagen, mochten de heren tegen VVH uit Harderwijk laten zien wat ze waard zijn. Met een nagenoeg complete selectie, alleen Robbin ontbrak, vloog in de Veste iets na 18:00 uur de eerste bal  voor een goed gevulde tribune over het net.

De eerste set werd gestart met Casper als spelverdeler, Rob en Tobias aan de buitenkant, Tijmen als diagonaal, Mats en Coen op midden en Bas als libero. Al snel werd duidelijk dat er twee teams tegenover elkaar stonden die aan elkaar gewaagd waren. De punten werden in het begin van de eerste set netjes verdeeld en pas bij 7-7 kon Apollo het gaatje slaan naar 11-7. Door een uitstekende passing kon deze voorsprong behouden worden en leek er bij 15-11 weinig aan de hand. Toch kwamen de bezoekers uit Harderwijk terug en bleef het richting het einde van de set erg spannend. Door enkele raken klappen kon Apollo de eerste set uiteindelijk naar zich toe trekken met het kleinst mogelijke verschil: 28-26. De kop was eraf!

De tweede set begon wederom erg spannend. Aan beide kanten werd er goed gescoord en ook blokkerend werden er door beide teams veel punten gemaakt. Door een mooie serie kon Apollo bij 10-10 de voorsprong pakken en uitbouwen naar 17-10. Geen vuiltje aan de lucht zult u waarschijnlijk denken. Niets is echter minder waar, omdat Apollo de bezoekers terug in de wedstrijd laat komen. Van 23-17 naar 23-22 en de spanning in de tweede set is direct weer terug. De jonge thuisploeg, met ondertussen Martijn in de ploeg, weet echter het hoofd koel te houden en trekt ook de tweede set uiteindelijk naar zich toe: 25-23.

De belangrijke derde set is altijd lastig. Bij winst van deze set is de wedstrijd gespeeld, bij verlies dreigt het gevaar van een vijfde set. Na een kleine achterstand in het begin van de set wordt er rond het middenstuk gas gegeven en wederom een voorsprong gepakt. In tegenstelling tot de eerste twee sets komt de spanning nu ook niet meer terug. Door geconcentreerd te blijven spelen kon deze set eenvoudig binnengehaald worden door Apollo. Ook Morris en Abe mochten hun competitiedebuut maken. Met een 25-21 winst pakt de thuisploeg niet alleen de set, maar is de eerste winstpartij in de competitie een feit!

Hoe mooi zou het zijn als dit seizoen begonnen kon worden met een 4-0 overwinning tegen een team dat vorig seizoen bovenin de competitie meedraaide? Een 4-0 overwinning voor Apollo 8 Heren 1 is lang geleden, zo lang zelfs dat slechts enkelen dit nog konden herinneren. En deze vierde set kregen de Bornse mannen zaterdag ook niet cadeau. Ze liepen zelfs een beetje achter de feiten aan. Een 19-21 achterstand op het scorebord, kon dit nog goed gemaakt worden? Punt voor punt kwam de thuisploeg dichterbij en uiteindelijk kon ook deze set winnend afgesloten worden: 25-23!

Apollo 8 Heren 1 pakt dus in de eerste competitiewedstrijd de volle buit! Een 4-0 overwinning tegen een erg goede tegenstander. Dit werd na de wedstrijd dan ook goed gevierd door de mannen. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Om 16:00 uur spelen de mannen tegen BVC’73 H1. Meer hierover volgt later deze week in de voorbeschouwing!

gh @ VoV, verslag van Tijmen Reinders, Apollo 8 Heren 1.